12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Nacht van de Nacht op Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee – Zaterdag 28 oktober 2017 vindt voor de tiende keer de Nacht van de Nacht plaats. Tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ doven honderden gemeenten, bedrijven en huishoudens in Nederland hun onnodige verlichting. Zij doen dit om de schoonheid van de nacht te benadrukken en om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Ook de gemeente Goeree-Overflakkee draagt haar steentje bij. Tegelijkertijd vindt er voor belangstellenden een lezing plaats in Herkingen.

De gemeente Goeree-Overflakkee zet bij monumenten zoals de kerktoren van Dirksland de verlichting uit. Bedrijfscontactfunctionarissen moedigen bedrijven aan om op 28 oktober de verlichting zoveel als mogelijk te doven. Ook inwoners kunnen bijdragen door de buitenverlichting uit te zetten. De politie adviseert om de verlichting niet uit te doen als dit ten koste gaat van het veiligheidsgevoel.

Lezing in Herkingen tijdens ‘Nacht van de Nacht’

Belangstellenden zijn van harte welkom om tijdens de Nacht van de Nacht een lezing bij te wonen bij theetuin de Bongerd in Herkingen. Amateurastronoom Peter Jelier neemt bezoekers mee in de wondere wereld van licht uit het universum en waarom we de dingen zien, zoals we ze zien. Na de pauze vertelt Edwin van Balen-Franeker over ontdekkingen in ons eigen zonnestelsel en in het bijzonder over de Cassini-Huygens-missie. Als het helder weer is, bestaat er de mogelijkheid om na afloop sterrenbeelden te spotten. Aanmelden kan tot vrijdag 27 oktober via het e-mailadres: ovl@goeree-overflakkee.nl.

Locatie: Molendijk 65, 3249 AN in Herkingen
Tijd: inloop vanaf 19.30 uur, lezing van 20.00 tot 22.00 uur
Toegang: gratis

Meer informatie

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door natuur- en milieufederaties. Zij organiseren dit om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio