15 C
De Bilt

112 Veiligheidsdag Zoetermeer op zaterdag 10 juni

Zoetermeer – Beleef de wereld van politie, brandweer, handhaving en andere hulpdiensten! Op zaterdag 10 juni vindt de 112 Veiligheidsdag plaats op het terrein bij het SilverDome aan de Van der Hagenstraat in Zoetermeer. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is er van alles te beleven op het gebied van veiligheid. Voor jong en oud! Er zijn spectaculaire demonstraties. Hoe werken hulpdiensten samen bij een ernstig verkeersongeluk? Hoe houdt de politie een gevaarlijke verdachte aan? Of leer een vlam in de pan te doven. Mis niets en kom op de fiets!

Op het terrein staat een groot aantal voertuigen waaronder politievoertuigen, brandweerwagens, een ambulance, antieke brandweer- en politievoertuigen en een aantal legervoertuigen. In de Ondermijningsbus leren bezoekers wat de signalen zijn van een drugslab. In het mobiel media lab geeft de politie voorlichting over de gevaren van internet, zoals hacken en phishing.

Voor kinderen

Kinderen kunnen de voertuigen van dichtbij bewonderen of een foto van zichzelf laten maken op de politie- of brandweermotor. Ze kunnen met water spuiten bij de brandweer. Ook kunnen kinderen hun gezicht laten schminken of een nepwond laten maken op hun arm of been.

Poster Veiligheidsdag 2023
Beeld: gemeente Zoetermeer

Mis niets, kom op de fiets naar de 112 Veiligheidsdag!

De 112 Veiligheidsdag wordt doorgaans goed bezocht. Gezien de parkeerruimte beperkt is in het Van Tuyllpark roept de gemeente op om op de fiets te komen. Ook met tram 4 van de RandstadRail is de 112 Veiligheidsdag goed te bereiken, uitstappen bij halte Van Tuyllpark. Bezoekers van de 112 Veiligheidsdag kunnen hun hun auto ook parkeren bij de Bleiswijkseweg. Het parkeerterrein bij de Dutch Innovation Factory en Siemens is deze dag speciaal hiervoor opengesteld. Hier is voldoende parkeerruimte.

Deelnemers

Ook andere organisaties doen aan de 112 Veiligheidsdag mee, waaronder de Zoetermeerse Reddingsbrigade, Ambulancezorg, het Rode Kruis, Veiligheidop1 en de Buurtpreventieteams Wijk en Agent Samen. Het volledige programma van de 112 Veiligheidsdag staat op www.zoetermeer.nl/112dag. Volg het evenement ook op facebook via #112dagztm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio