14.5 C
De Bilt

De Huiskamer van Zoeterwoude bestaat één jaar

Afgelopen donderdag op 24 augustus werd het één jarige jubileum gevierd. Dit werd groots aangepakt met taart en veel gezelligheid in de Eendenkooi. De Huiskamer van Zoeterwoude is een initiatief vanuit de gemeente om mensen die (nog) niet in aanmerking komen voor dagbesteding een plek te bieden.

Veel activiteiten en gezelligheid in de huiskamer

De Huiskamer van Zoeterwoude is een warm bad waar Connie van Seggelen (welzijnscoach) samen met vier vrijwilligers en vijf chauffeurs zich met liefde inzetten voor de bezoekers. Ze worden elke donderdag warm ontvangen in de Eendenkooi. Van 10.00 – 15.00 uur worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan stoelgym, zingen, knutselen, quizzen, samen naar de ijsboerderij en een frisse neus halen.  

Groot succes en veel blije gezichten bij de bezoekers

Op dit moment zijn er zo’n 13 bezoekers. Het is een divers gezelschap van mensen die behoefte hebben aan een ‘’gezellige dag’’. Het maakt niet uit of het geheugen het af en toe laat afweten of dat ze zich thuis weleens eenzaam voelen. In De Huiskamer is hier ruimte voor en wordt iedereen gezien voor wie hij of zij is. Aan het einde van de dag gaat iedereen met een brede glimlach weer naar huis.

Connie:” Het zijn allemaal paradijsvogels met een eigen verhaal. Het is ontzettend mooi dat we hen elke donderdag een tweede thuis kunnen bieden. We merkten dat er veel vraag was naar een plek waar mensen die eigenlijk nog ‘te goed zijn’ voor dagbesteding terecht konden. Naast dat de bezoekers een gezellige dag hebben ontlasten we de mantelzorgers.”

Nieuwe bezoekers gezocht

Er is ruimte voor nog meer paradijsvogels. Kent u iemand in uw omgeving of zorgt u voor iemand die graag een keertje een dagje komt meekijken? Stuur dan een mail naar Connie van Seggelen, c.van.seggelen@zoeterwoude.nl of bel haar: 06 30 20 08 50

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio