18 C
De Bilt

Voor Hart van Meerzicht is gebiedsconvenant ondertekend in Zoetermeer

Zoetermeer –  Op dinsdag 11 juli 2023 is het “Gebiedsconvenant Hart van Meerzicht” ondertekend door Woonhave, Portico Investments en wethouders Ingeborg Ter Laak en Jan Iedema van gemeente Zoetermeer. Het convenant bekrachtigt de samenwerking van deze partijen voor de verbetering van Winkelcentrum Meerzicht en haar directe omgeving.

Het doel is om het ‘Hart van Meerzicht’ weer een plek te maken om trots op te zijn. Een fris en aantrekkelijk winkelcentrum dat toekomstbestendig is en dat een belangrijk onderdeel wordt van het wijknetwerk. Daarnaast willen partijen een aantrekkelijk plein aan de Eesterwaard maken. Ook wordt er aan dacht besteedt aan het verkeer, wat op een veilige en efficiënte manier van het gebied gebruik moet kunnen maken.

Functie in de wijkMeerzicht

Winkelcentrum Meerzicht heeft een belangrijke functie in de wijk. Niet alleen voor boodschappen, maar ook voor ontmoeting. In de afgelopen jaren zijn echter zowel de binnenkant van het winkelcentrum als de directe omgeving nauwelijks veranderd. De uitstraling is grijs en grauw, ook omdat een groot deel van het gebied bestaat uit parkeerplaatsen. Daarnaast sluit de opzet en het aanbod van het winkelcentrum onvoldoende aan op de behoeften van de inwoners van de wijk.

Ondertekening Hart van Meerzicht
Ondertekening Hart van Meerzicht – Foto: Patricia Munster

Intensieve samenwerking

Woonhave en Portico Investments zijn gezamenlijk eigenaar van  het winkelcentrum en zijn al geruime tijd aan het kijken naar deze toekomstopgave.  Om de doelstelling te halen is het belangrijk dat de samenwerking goed op gang komt. Daarom hebben de partijen in de afgelopen maanden intensief met elkaar gesproken. Samen willen ze investeren in een vernieuwd Hart van Meerzicht. Ze onderschrijven de ambitie voor een stapsgewijze transformatie van het wijkwinkelcentrum naar een aantrekkelijk centrumgebied voor de wijk.

In de komende maanden werken Woonhave, Portico Investments en de gemeente Zoetermeer aan een verdere uitwerking. Dit gebeurt in goed overleg met de winkeliersvereniging en VVE Meerzicht.  Het voornemen is dat er in oktober 2023 een intentieovereenkomst ondertekend wordt waarin juridisch bindende afspraken tussen de partijen worden vastgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio