7.7 C
De Bilt

Gemeente Zoeterwoude is gestart met uitbetalen energietoeslag 2023

Huishoudens met een laag (midden) inkomen in Zoeterwoude ontvangen ook dit jaar weer een energietoeslag. In vergelijking met andere  gemeenten in onze regio is de energietoeslag in Zoeterwoude ook beschikbaar voor een hoger inkomen dan 120 % van het sociaal minimum. Ook mensen met een iets hoger inkomen (tot 130 % van het sociaal minimum) komen in aanmerking.

Toeslag staat al op de rekening

De inwoners die vorige jaar al recht hadden op de toeslag van de gemeente hebben deze al op hun rekening gestort gekregen. Wel met de voorwaarde dat het inkomen over 2023 onder de 130 % van het sociaal minimum ligt. In december heeft deze groep hierover een brief van de gemeente ontvangen.

De hoogte van de tegemoetkoming

“Met de energietoeslag komen we huishoudens tegemoet die door de gestegen energiekosten moeite hebben de rekeningen te betalen. In Zoeterwoude krijgen ook de mensen met een iets hoger inkomen dan de gebruikelijke inkomensgrens (van 120%) een tegemoetkoming. We vinden het belangrijk dat deze groep ook de toeslag ontvangt zodat de impact van de hoge energiekosten voor nog meer mensen en gezinnen wordt verzacht”, zegt wethouder Moniek van Sandick. Afhankelijk van de hoogte van het inkomen is de energietoeslag € 750 of € 1.300 netto per huishouden.

Vraag de energietoeslag alsnog aan

De energietoeslag is vorig jaar bij meer dan 90 procent van de huishoudens die in aanmerking komen terechtgekomen. “Toch is er een klein aantal huishoudens dat er geen gebruik van heeft gemaakt terwijl ze er wel recht op hebben”, zegt van Sandick. “Ik roep deze inwoners op alsnog een aanvraag te doen.”

Doe een aanvraag via de gemeentelijke website van Zoeterwoude

Vanaf nu kunnen er nieuwe aanvragen ingediend worden. Dit kan tot 1 mei 2024 via www.zoeterwoude.nl/werk-en-geldzaken/energietoeslag. Hier vindt u ook de inkomensgrenzen.

Heeft u moeite om een aanvraag via de computer te doen? Bel dan met het Loket Zorg, Werk en Inkomen via 071-5806300.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio