17 C
De Bilt

Digitale informatiezuilen voor vestingstad Steenwijk

Het is een idee van Steenwijk Vestingstad, bewonersvereniging Binnen de Veste en gemeente Steenwijkerland: innovatieve en interactieve informatiezuilen, die via een touchscreen actuele informatie geven aan bezoekers en inwoners. Op zaterdag 15 juli werden de informatiezuilen tijdens de start van het Ontzet Festival in gebruik genomen. Wethouder Bram Harmsma: ‘Vanuit de Integrale Stadsvisie werken deze drie partijen samen aan een vitale en aantrekkelijke binnenstad.

Voor de inwoners van Steenwijk, regionale bezoekers én toeristen. Door samen met deze partijen een aanvraag in te dienen bij een Europees fonds zoals LEADER zetten we onze vestingstad nog meer op de kaart. Deze digitale informatiezuilen laten zien wat Steenwijk te bieden heeft. Dat is goed voor Steenwijk, maar ook voor de rest van de gemeente. Onze toeristische trekpleisters verdienen deze aandacht.‘

Informatiezuilen vertellen over historische binnenstad

‘Het doel is om de historische binnenstad bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Je vindt er wandelroutes, tips voor restaurants en een evenementenkalender. Maar je kunt ook een digitale ansichtkaart versturen naar familie of vrienden. Naast Steenwijk is er informatie te vinden over bijvoorbeeld ons nationaal park Weerribben-Wieden. De zuilen zijn nog volop in ontwikkeling. Er komen bijvoorbeeld veel Chinese bezoekers naar onze gemeente, dus de informatie is straks ook in de Chinese taal te lezen. Dat is echt een groot voordeel van deze digitale manier van informatie verstrekken. We kunnen snel schakelen en zijn actueel. En er is zoveel te ontdekken in onze mooie gemeente. Dat delen we graag met iedereen.’ aldus de wethouder.

LEADER

De digitale infozuilen staan op de Paardenmarkt, de Markt en het station van Steenwijk en zijn gefinancierd door middel van LEADER. Steenwijk Vestingstad en Bewonersvereniging Binnen de Veste hebben in nauwe samenwerking met de gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel leadergelden gekregen van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Het project is erop gericht om de Vestingstad aantrekkelijk te maken voor bezoekers en inwoners. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio