16.1 C
De Bilt

In Zwartsluis is gestart met aanleg voor centrale speelplek

ZwartsluisSamen met leerlingen van de Arembergschool en kindcentrum De Wijngaard heeft wethouder Jan van der Poel van de gemeente Zwartewaterland donderdag 6 juli symbolisch de schep in de grond gezet voor de aanleg van de nieuwe speeltuin bij het Grote Gat in Zwartsluis. “Voor de kinderen komen hier uitdagende toestellen om te klimmen en te klauteren”, aldus de wethouder.

Met een nieuwe inrichting van het gebied wil de gemeente Zwartewaterland de natuur rondom het Grote gat toegankelijker en beter beleefbaar maken. Dit moet een plek worden waar iedereen uit Zwartsluis straks kan recreëren, spelen en beleven.

Speelplek in Zwartsluis

Eén van de plannen voor het Grote Gat is een centrale speelplek voor Zwartsluis. Eind maart konden inwoners stemmen op het beste ontwerp. Met maar liefst 71% van alle stemmen werd het winnende ontwerp gekozen. Deze week is een begin gemaakt met de aanleg van de nieuwe speeltoestellen.

Kabelbaan

“Ik ben blij met dit ontwerp”, vertelde wethouder Van der Poel aan de aanwezige kinderen. “Onder andere vanwege de kabelbaan die bij dit ontwerp hoort.” De 30 meter lange kabelbaan is één van toestellen die op deze centrale speelplek komt te staan. Verder krijgt de speeltuin een groot uitdagend klimtoestel en een vogelnestschommel. “Deze speelplek is een echte aanwinst voor Zwartsluis!”

De aanleg van de speeltuin wordt deze week afgerond. Naar verwachting kunnen de kinderen vanaf maandag 10 juli gebruik gaan maken van de nieuwe speeltoestellen. “Dit wordt een hele mooie speelplek”, zag wethouder Van der Poel. “Maar”, benadrukte hij tegen de kinderen, “We hebben wel samen een uitdaging. Dit is straks de ontmoetingsplek van Zwartsluis. Daarom moeten we er met elkaar voor zorgen dat het er over 10 jaar nog steeds mooi uitziet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio