16 Nijmeegse organisaties gaan Beweegchallenge aan

Nijmegen – Zo veel mogelijk wandelen en fietsen; dat is het doel van bijna 1.000 medewerkers van 16 Nijmeegse organisaties. Zij doen mee aan de Beweegchallenge van 14 oktober tot en met 10 november 2020. Want fietsen en wandelen is niet alleen leuk, gezond en goedkoop, maar helpt deze organisaties ook bereikbaar te blijven. De Beweegchallenge is een initiatief van onder andere Slim & Schoon Onderweg, in samenwerking met Wij Zijn Groen, Gezond & In Beweging Nijmegen.

Beweegchallenge

Aan de Beweegchallenge doen onder andere mee: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Gemeente Nijmegen, Gloedcommunicatie, HAN, Karakter, Radboudumc, Radboud Universiteit, Talis en Woonwaarts. De wandel- en fietskilometers die hun medewerkers gaan afleggen voor deze wedstrijd, mogen zowel voor het woon-werkverkeer als recreatief gemaakt worden.

Zo kunnen ook werknemers die vanwege COVID-19 thuiswerken meedoen aan deze challenge. Want ook met thuiswerken is het uiteraard belangrijk om genoeg in beweging te blijven. Als beloning voor het vele bewegen, doneren de 16 werkgevers een flink bedrag aan een aantal (Nijmeegse) goede doelen. De organisatie die relatief de meeste kilometers beweegt, wint een geldprijs om uit te geven aan een goed doel naar eigen keuze. Een overzicht van alle deelnemende organisaties en meer informatie is te vinden op https://beweegchallenge-nijmegen.nl/.

Wekelijkse update

Om de gemaakte fiets- en wandelkilometers bij te kunnen houden, maken de deelnemers gebruik van de app Go Velo. De challenge duurt 4 weken; wekelijks worden de deelnemers op de hoogte gebracht of ze op schema liggen het streefdoel te halen. En wekelijks worden ze gemotiveerd om nog net even iets meer te wandelen en/of fietsen. Daarnaast laten we de deelnemers weten welke organisaties (top 5) naar verhouding de meeste wandel- en fietskilometers hebben gemaakt.

47 bedrijven stimuleren duurzaamheid en gezondheid

De Beweegchallenge is een initiatief van Slim & Schoon Onderweg en VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen. De challenge is een van de concrete uitwerkingen van het lokale preventieakkoord ‘Wij Zijn Groen, Gezond & In Beweging Nijmegen’, die vanuit de werkgeversaanpak van Slim & Schoon Onderweg wordt georganiseerd. In dit preventieakkoord hebben 47 bedrijven uit de regio Arnhem-Nijmegen hun wens uitgesproken om hun werknemers te stimuleren duurzamer en gezonder te leven. Nijmeegse organisaties zijn nog steeds van harte welkom om zich bij deze groene, gezonde beweging aan te sluiten. Mobiliteitsmakelaar Marc Kemink geeft er graag meer informatie over en is te bereiken via mobiliteitsmakelaar@vno-ncwmidden.nl. Meer informatie is ook te vinden op https://wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl/.

Over Slim & Schoon Onderweg

In Slim & Schoon Onderweg werken 18 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen samen aan een beter bereikbare en schonere regio. Met diverse oplossingen helpen we inwoners en werkgevers om duurzamer, slimmer, sneller en gezonder te reizen. Zie ook https://www.slimschoononderweg.nl/werkgeversaanpak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img