Amstel Gold Race bijzonder en spannend

Valkenburg aan de Geul – De Amstel Gold Race, die vandaag onder bijzondere omstandigheden zonder publiek werd verreden, is bijzonder goed en zonder problemen verlopen. Publiek was aan het 17 km lange parcours niet toegestaan. Aan de oproep om niet naar het Heuvelland te komen en de wedstrijd ‘thuis voor de buis’ te volgen is goed gehoor gegeven.

Alleen bewoners langs parcours als toeschouwers

Alleen bewoners en bezoekers die aan het parcours wonen, konden vanuit hun eigen voortuin of balkon de wedstrijd volgen. Slechts een paar keer hebben de verkeersregelaars en beveiligers toeschouwers die toch aan het parcours stonden moeten aanspreken, maar ook dat is allemaal rustig verlopen.

55e Amstel Gold Race

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg aan de Geul is zeer tevreden over het verloop van deze bijzondere editie van de 55e Amstel Gold Race: “Op de eerste plaats wil ik onze Valkenburgse inwoners en ondernemers bedanken. Zij hebben zich uitstekend aan de regels gehouden. Mede daardoor kunnen we terugkijken op een vlekkeloos verloop en een prachtige wielerwedstrijd. Groot compliment ook voor Leo van Vliet en zijn mensen. Een echte topprestatie om onder deze omstandigheden zo’n topsportwedstrijd te organiseren. Het was in Nederland het eerste grote topsportevenement dat zonder publiek buiten heeft plaatsgevonden. Als je dit zo strak kunt organiseren, dan verdient dat alle lof!”

Wel onwennig zonder publiek

Hoewel alles zeer goed en veilig is verlopen, was het toch onwennig om een lege Cauberg en een finishlijn zonder publiek te zien. “We hopen natuurlijk dat volgend jaar weer een ‘normale’ Amstel Gold Race kan plaatsvinden waarbij wij de vele wielerfans graag verwelkomen. Maar voor nu kijken we zeer tevreden terug, met Marianne Vos en Wout van Aert als twee geweldige winnaars.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img