Jeugdzwemsters van OZV in het zonnetje gezet

Oudewater – Op uitnodiging van wethouder Sietze Ypma kwamen de jeugdzwemsters Liza van den Hadelkamp en Amber Mulder naar het stadskantoor. Daar sprak Ypma zijn waardering uit over de bijzondere prestatie die de twee jeugdzwemsters begin vorige maand hebben geleverd tijdens de Amsterdam City Swim voor Kids.

 Jeugdzwemsters  zwommen 4.000 Euro bij elkaar

Ypma zei dat hij de gezwommen afstand van 750 meter door de Amsterdamse grachten al imposant vond, maar dat hij nog meer onder de indruk was van de bijna 4.000 euro die de twee meiden bij elkaar hadden zwommen voor het goede doel.

Want als voorbereiding op het sportieve evenement trainde het duo niet alleen hard, maar het haalde tegelijkertijd geld op.

 

Dat deden de meiden onder andere door de verkoop van sleutelhangers en het inzamelen van lege flessen bij de Jumbo, Emté en Boon’s supermarkt. De fraaie opbrengst ging naar de Stichting ALS. Een organisatie die het geld gebruikt voor onderzoek naar en ontwikkeling van medicijnen voor ALS-patiënten. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een ernstige aandoening van het zenuwstelsel.

 

,,Wij zijn erg trots op jullie. Het is een zeer knappe prestatie wat jullie voor elkaar hebben gekregen. Echt een voorbeeld voor alle kinderen in Oudewater’’, zwaaide Ypma de zwemsters alle lof toe. Namens de gemeente bood hij de kinderen een presentje aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img