Karttalent Levi Hendriks verbaast zichzelf met eerste podiumplaats op NK Rotax Max

Eindhoven – Met een grote grijns nam Levi Hendriks zondag op circuit De Landsard in Eindhoven een grote beker in ontvangst. Nu was die beker voor de tienjarige karter uit Alphen aan den Rijn al reden genoeg voor die grijns, maar die symboliseerde ook zijn eerste podiumplaats ooit in het NK. In de Rotax Max Minimax-klasse was hij tot zijn eigen verbazing razendknap als derde geëindigd.

Levi geniet van eerste podiumplek op NK

“Dit is mijn eerste podiumplek bij het NK. Echt geweldig”, sprak Levi enthousiast. Het wilde overigens niet zeggen dat een podiumceremonie nieuw was voor hem. Bij Kart4Fun stond hij namelijk al twee keer op het podium, waarvan in april zelfs op de bovenste trede omdat hij de wedstrijd in Berghem had gewonnen.

“Dit is heel fijn en leuk. Ik had het niet verwacht, dus ik ben wel een beetje verbaasd. Maar het is me toch gelukt door heel hard te knokken en door te blijven volhouden.” Dat laatste was essentieel, want de baan in Eindhoven is best zwaar. Levi: “Ik vind de baan wel leuk, maar het Mickey Mouse-gedeelte vind ik minder, omdat het rem-gas, rem-gas is.”

Podium voor Levi Henrdiks bij NK Karting
Podium voor Levi Henrdiks bij NK Karting – Foto: © Bas Kaligis-RaceXpress.nl

Vrije trainingen

Zijn raceweekeinde begon vrijdag met de vrije trainingen. Aan het begin van de middag regende het nog. “In de regen ging het ’s ochtends eerst wat minder, maar toen de baan opdroogde, ging het veel beter”, zei hij. “In de kwalificatie werd ik zesde. Wat gebeurde er nou? Ik bleef achter iemand hangen en ik kon er niet goed voorbij. Ik werd een beetje opgehouden. Ik reed heel snel naar hem toe, maar was te snel om een slipstream te kunnen gebruiken.”

In prefinale vanaf zesde plek

Dat betekende voor Levi dat hij de prefinale van de nog steeds zeer verdienstelijke zesde plaats moest starten. “De prefinale ging heel goed, want ik ben naar plek vier gereden. Het was wel een beetje moeilijk. In het midden van de race haalde ik twee jongens in. De nummer drie had een heel grote voorsprong op me. Dat gat kon ik jammer genoeg niet meer dichtrijden.”

Heel mooie derde plaats

Zodoende kwam hij op een keurige vierde plaats over de finish en dat resultaat betekende ook zijn startplek voor de finale. “De start ging heel goed”, blikte Levi terug. “Ik ging meteen naar de binnenbocht en heb de derde plek gepakt. Daarna ben ik op de derde plek doorgeknald. De nummer één en twee waren te ver weg. Ik was superblij toen ik als derde over de finish kwam.”

Levi gaat voor meer bekers

Zijn volgende race is de volgende ronde van het NK. Die wordt in het Duitse Kerpen gehouden, de baan waar Formule 1-wereldkampioenen Michael Schumacher en Sebastian Vettel het racen leerden. Daarnaast rijdt hij ook nog de overige wedstrijden van de Kart4Fun-competitie. “Ik hoop dat ik de volgende keer ook weer op het podium kom. Ik wil nog meer bekers winnen!”  

Levi bedankt al zijn sponsoren en Pierre Redeker van Redeker Motorsports.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img