Nationale Sportweek: Sport doet iets met je!

TholenVan 18 september tot en met 27 september is het de Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement, dat als voornaamste doel heeft via het promoten van sport en bewegen de sportparticipatie in Nederland te verhogen.

Kennis maken met sport tijdens Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek wordt door de sportverenigingen, sportclubs, scholen, het bedrijfsleven en andere sportaanbieders aangewend om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sporten. En daarmee leidt de Nationale Sportweek tot een verhoging van de lokale sportparticipatie.

Voordelen van sport

Dat sport fitter maakt, weet iedereen, maar het geeft ook meer zelfvertrouwen. Het maakt socialer en het creëert nieuwe vriendschappen, op het veld, maar ook ernaast. Sport haalt het beste in mensen naar boven. Het leert om grenzen stellen en om er overheen te gaan. Tenslotte maak sporten ook gelukkig.

Nationale Sportweek in Tholen

Zo ook in de gemeente Tholen. Met een leuk programma en diverse activiteiten deze week willen de buurtsportcoaches aangeven hoe belangrijk sport is. Sporten kan namelijk al laagdrempelig, voor jezelf of bij een vereniging. Het is niet alleen goed voor je gezondheid en ontwikkeling maar sporten brengt mensen samen. En het allerbelangrijkste: sporten is ontzettend leuk! De buurtsportcoaches hebben voor elke doelgroep een activiteit georganiseerd, zie bijlage voor de activiteiten. Inschrijven is verplicht en mag via de website www.jijoptholen.nl Ook op deze website zijn (hopelijk) alle sportverenigingen te vinden waar aangesloten kan worden, dus neem eens een kijkje en wordt verrast wat er allemaal al wel niet is in onze gemeente!

Wij hopen dat iedereen van jong tot oud weer lekker gaat of blijft sporten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img