14.9 C
De Bilt

Quinten van Leeuwen toont opnieuw zijn talent: P1 in GK4 Kart Series!

Venray – Hij was de laatste tijd sowieso al erg snel, dus in die zin hoefde het niet te verbazen dat Quinten van Leeuwen afgelopen weekeinde de tweede ronde van de GK4 Kart Series won. Maar een knappe prestatie was het natuurlijk zonder meer. De pas negenjarige coureur uit Lelystad pakte in de eerste race de derde plaats, in de tweede race de tweede plaats en tijdens de derde en laatste race kwam hij als eerste over de finish. En dus werd hij winnaar van het dagklassement in de Mini Parilla nationaal-klasse.

Quinten blij met eerste plaats

“De eerste plaats, dat voelt lekker”, zei een opgetogen Quinten na de races. “Ik had het wel een beetje verwacht, want het gaat de laatste tijd goed. Ik ben als rijder heel erg gegroeid. Nu gaat het heel snel. Ik heb veel getraind, ik krijg ook veel tips van mijn team. Hoe je een bocht moet nemen, waar je moet remmen.”

Oefening baart kunst

Zoals met alles kun je dus ook over karten zeggen: oefening baart kunst. Dat zorgde ervoor dat Quinten al in de trainingen een goede snelheid aan de dag legde. “Ik bleef één keer maar vijf duizendsten van een seconde achter de snelste. Dat kwam omdat hij een slipstream had en ik niet.” Ongelooflijk genoeg was hij daarmee ‘pas’ de derde snelste. De nummer twee in de training was in die sessie slechts een duizendste sneller geweest. Het gaf aan hoe dicht de concurrentie op elkaar zat. Ook in de kwalificatie. Daarin denderde Quinten naar een tevredenstemmende derde tijd.

Als derde bij de start

Het betekende dat hij in race één als derde mocht starten. “We hadden alleen geen regenafstelling, dus we gleden alle kanten op”, zei de talentvolle Flevolander over die race. “Ik heb een rijder ingehaald en daarna heeft iemand mij weer ingehaald. Uiteindelijk ben ik als derde geëindigd.” Race twee ging ook goed, al had hij op een natte baan weer te maken met een kart die veel gleed. “Bij de tweede race ging ineens iedereen buitenom voorbij. Daardoor zakte ik een paar plaatsen terug.”

Quinten liet zich niet kisten en haalde hen één voor één terug in, totdat hij weer op de derde plaats kwam te rijden. De nummer één en twee inhalen lukte helaas niet meer. “Maar iemand voor me had een klikbumper, dus ben ik als tweede geëindigd.”

Het beste voor het laatste deel

Quinten had het beste voor het laatst bewaard, zo bewees hij in de derde race van de dag, waarvan het resultaat de daguitslag bepaalt. “Ik ben als tweede gestart en heb de nummer één meteen bij de start buitenom ingehaald. Ik heb daarna goed gas gegeven en toen reed ik bij hem weg omdat hij geen slipstream meer had.” Zo kwam hij uiteindelijk juichend over de finish: de buit was binnen; winnaar van het dagklassement!

Overwinning komt met prijs en zelfvertrouwen

Die zege bracht Quinten natuurlijk het nodige zelfvertrouwen. Met het oog op zijn volgende race, de tweede ronde van de IAME Euro Series op het Spaanse circuit van Zuera, was dat natuurlijk een opsteker. Hij wil er zo goed mogelijk voor de dag komen. “We gaan er woensdag voor het raceweekend al trainen. Ik hoop op een plek in de top vijftien!” Quinten van Leeuwen bedankt Marcel van Leeuwen en Yvette de Meester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio