Twintigste editie van de Generali Zwintriathlon met 1100 atleten

Sluis – Op woensdag 5 september 2018 vindt de 20e editie van de Generali Zwintriathlon plaats. Niet minder dan 1.100 triatleten uit acht verschillende landen gaan dan de uitdaging aan om 1 km te zwemmen in de Damse Vaart, 45 km te fietsen in de prachtige Zwinregio en 10 km te lopen op de Zeedijk van Knokke-Heist. De start van de verschillende waves is vanaf 13.30 uur in Sluis en de aankomst is vanaf 15.00 uur aan het evenementenstrand in Knokke.

Combinatie topsport en breedtesport

De Zwintriathlon is een schitterende combinatie van topsport en breedtesport met een enorme uitdaging voor de deelnemers. Zowel in Knokke-Heist als in Sluis blijft de Zwintriathlon ook de lokale gemeenschap beroeren!

Zwintriathlon

De Zwintriathlon bestaat uit de onderdelen: 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen. Het onderdeel zwemmen vindt plaats in de Damse Vaart in Sluis. Daar start vervolgens het fietsparcours door Sluis, het buitengebied en Retranchement naar België.

Vrouwen tegen de mannen

Met de ‘Battle of the sexes’ start een beperkt aantal dames, die mogen ambiëren om als eerste over de streep te komen, dertien minuten voor de top van de heren. Wie als eerste over de streep komt, wint een extra premie van € 1.000,-. Momenteel staat het, sinds de invoering van deze formule, 6-3 in het voordeel van de dames.

Nieuw onderdeel dit jaar

In 2018 heeft de Zwintriathlon er een halfbroertje bij gekregen. Aansluitend aan de jaarlijkse Zwintriathlon wordt op zaterdag 8 september 2018 de eerste editie van een Halve Triatlon gehouden. De Halve Triatlon bestaat uit de onderdelen: 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen. Hieraan nemen in totaal 395 triatleten deel.

Ook estafette

Naast individuele deelname is het ook mogelijk om in estafettevorm deel te nemen. Dat betekent dat een team uit drie sporters bestaat waarvan er één zwemt, één fietst en één loopt. Naast het zwemmen in de Damse Vaart wordt een deel van het fietsparcours in West Zeeuws-Vlaanderen uitgezet. De start is vanaf 10.00 uur in Sluis en de aankomst is vanaf 14.00 uur aan het evenementenstrand in Knokke.

Volgen via fietspad

Toeschouwers die de wedstrijd op de voet willen volgen vanaf het pittoreske Sluis tot op het evenementenstrand in Knokke, kunnen dit doen via het uitgebreide, grensoverschrijdende fietspadennet. De sfeervolle Damse Vaart in Sluis en de Zeedijk in Knokke worden aangekleed tot een kleurrijk forum waarop men de gladiatoren luidkeels kan aanmoedigen. De supporters worden hierbij geholpen door de gepersonaliseerde borstnummers van de triatleten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img