Vertrek Nederlands Invictus Games Team

Op donderdag 21 september is het vertrek van het Nederlandse Invictus team (29  oud-militairen) naar Toronto om mee te doen aan de Invictus Games 2017. Dit is een internationaal sportevenement voor gewond geraakte militairen en vindt plaats van 23 tot en met 30 september in Toronto, Canada.

Invictus Games

Ongeveer 550 gewonde (voormalig) militairen vanuit 17 verschillende landen komen sportief tegen elkaar uit. Deze militairen hebben zich wereldwijd ingezet in verschillende omstandigheden, voor anderen. De Invictus-sporters zijn helden die voor vrede en veiligheid een hoge prijs betaalden: een fysieke en/of mentale beperking voor het leven. Tijdens de sportwedstrijden strijden de militairen tegen elkaar, maar vooral met elkaar om zo het beste uit zichzelf, en de ander te halen. Voor veel deelnemers is alleen al deelname aan de Invictus Games een hoogtepunt. Een bekroning van de fysieke en mentale strijd die ze zijn aangegaan. Een gevecht waar ze als ‘invictus’, oftewel ‘onoverwinnelijk, zijn uitgekomen.

 vertrek Nederlands team

De letsels van de deelnemers zijn verschillend, maar het doel is gelijk: voor Nederland uitkomen tijdens de Invictus Games. De mannen en vrouwen nemen deel aan 9 verschillende sporten. Deze variëren van atletiek en zwemmen tot wielrennen en handboogschieten. Ook teamsporten staan op het programma. Nederland neemt deel aan het zitvolleybal en het onderdeel rolstoelbasketbal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img