11.5 C
De Bilt

Voetbalclubs dwingen gemeente tot drastische beslissing

Exloo – In oktober 2019 heeft de gemeenteraad van Borger-Odoorn een motie aangenomen waarin de twee voetbalclubs T.E.V.V. en Treffer ‘16 zijn verzocht om gezamenlijk tot een oplossing te komen voor het voetbal in 2e Exloërmond. De verenigingen hadden tot 7 mei om met een gezamenlijke reactie te komen hoe ze het voetbal in het dorp willen behouden. Er is geen gezamenlijk standpunt en daarom besluit de gemeente noodgedwongen deze twee voetbalverenigingen niet langer als gesprekspartner te zien voor het voetbal in 2e Exloërmond.

3 opties voor voetbalclubs

In de aangenomen motie stonden drie opties voor de inwoners van het dorp en de voetbalclubs: Of samengaan tot één vereniging, of twee verenigingen die met elkaar afspraken kunnen maken of de gemeente stopt met het verhuren van de velden. Beide verenigingen hebben geprobeerd tot elkaar te komen om te proberen de meest verstrekkende optie uit de motie niet werkelijkheid te laten worden. Maar gebleken is dat de twee verenigingen niet tot een gezamenlijk standpunt zijn gekomen. Hiermee zijn beide verenigingen geen gesprekspartner meer voor de gemeente.

Einde voetbal in Exloo

Door de stellingname van de beide verenigingen staat de toekomst van het voetbal verder op de tocht.
Niek Wind: ,,Het is een lastig dossier met een ingrijpend besluit dat ik liever niet neem. Want uiteindelijk zijn onder andere de kinderen de dupe omdat die niet in hun eigen dorp kunnen voetballen. Dat vind ik als wethouder sport een onwenselijke situatie. Nu verenigingen niet tot overeenstemming zijn gekomen, hoop ik dat de inwoners van het dorp alsnog een mogelijkheid zien om een oplossing te vinden binnen de mogelijkheden van de motie. Daar staan we voor open.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio