Voetbalvereniging Spirit breekt door grens van 1.100 leden

Ouderkerk aan den IJssel – Terwijl veel sportclubs te maken hebben met een verlies aan leden, blijft de voetbalvereniging Spirit uit Ouderkerk a/d IJssel maar groeien. Wist de zaterdag 2e-klasser nog niet eens zo heel lang terug te melden dat de magische grens van 1.000 leden was bereikt, nu is het zo dat begin maart zich het 1.100e lid aangemeld heeft.

Ook veel dames bij Spirit

Opmerkelijk hierbij is dat de groei in alle geledingen van de vereniging plaatsvindt. Daar waar de afgelopen jaren het aantal dames en meisjes enorm zijn toegenomen (inmiddels zijn er al meer dan 225 dames en meisjes lid van de club met de opvallande geel-witte clubkleuren), stromen er ook veel aanmeldingen binnen bij de jongens en de senioren mannen. Hierbij wordt ook een trend waargenomen van instroom via andere (regio-)clubs.

Ledenverloop bij Spirit sinds 1945 – Afbeelding © vv Spirit

Ook afgelopen jaar toch veel activiteiten

Ondanks de Corona-crisis vinden er, uiteraard binnen de geldende regels, bijna iedere dag heel veel activiteiten plaats bij Spirit. Zodra het weer kon is er bij de jeugd gewoon doorgegaan met de trainingen en onderlinge wedstrijden. Nu ook de volwassenen t/m 27 jaar weer minder beperkingen hebben opgelegd gekregen , worden er binnen dat segment ook daar weer volop activiteiten waargenomen. De selectie-elftallen zijn daarbij overigens altijd door blijven trainen in de groepssamenstelling zoals die was voorgeschreven door het RIVM.

Bijzonder aanbod activiteiten en faciliteiten

Het grote aanbod aan activiteiten binnen de club, gecombineerd met de geweldige faciliteiten en hoog aangeschreven jeugdopleiding worden gezien als de hoofdoorzaken van de onstuimige groei van de laatste jaren van Spirit. Daarnaast staat de Ouderkerkse club bekend om de gezellige en veilige omgeving die het biedt aan haar leden. Het waarden- en normenbeleid heeft een aantal jaren geleden landelijke aandacht gekregen. Spirit, dat dit jaar hoopt haar 75-jarig jubileum te vieren,  is met haar 1.100 leden veruit de grootste voetbalvereniging van de regio en vervult hiermee dan ook echt de door haar beoogde regio-functie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img