9.8 C
De Bilt

Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken. Het is op de meeste plaatsen droog, maar in het oosten en noordoosten komt zeer lokaal nog een enkele bui voor. In de loop van de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe. Vanaf het begin van de avond valt er in het zuidwesten af en toe (natte) sneeuw, later in de avond ook elders in het zuiden en zuidoosten. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C, vanavond daalt de temperatuur weer richting het vriespunt. De wind is west tot zuidwest en is zwak tot matig. In de loop van de middag draait de wind van het zuidwesten uit naar zuidelijke richtingen. Vanavond wordt de wind oost tot zuidoost.

Komende nacht is er in het noorden alleen wat dunne sluierbewolking en is het droog, lokaal kan daar ook nevel of mist ontstaan. In het zuiden is de bewolking dikker en valt af en toe sneeuw, in Limburg kan weer een aantal centimeter vallen. Het gaat op veel plaatsen 1 a 2 graden vriezen, langs de kust blijft de temperatuur net boven nul. Lokaal kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten, in het zuiden door sneeuwval. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in de zuidelijke helft van het land staat er een oostelijke wind.

Maandag overdag verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar in het westen kan ook nog een enkele bui vanaf de Noordzee het land op trekken. In de avond neemt in het noorden van het land de bewolking toe en komen er buien. De temperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is op windstoten tot 60 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/01/2021 13.10 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio