21.7 C
De Bilt

Vanochtend plaatselijk glad, vanmiddag af en toe zon

Verwachting voor vandaag en morgen

In het zuidoosten is het bewolkt en valt eerst soms nog wat lichte sneeuw. Het is daar plaatselijk glad door de sneeuw die daar afgelopen nacht is gevallen. Ook elders in het land kan het plaatselijk glad zijn door winterse buien of door bevriezing van natte weggedeelten. In de tweede helft van de ochtend loopt de temperatuur op en verdwijnt de gladheid. Vanmiddag hebben we een afwisseling van zon en stapelwolken en is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond valt er in het zuiden af en toe (natte) sneeuw, lokaal kan daar weer een dun sneeuwdek gevormd worden en is gladheid mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in Limburg tot 5°C in het midden en noorden van het land. Vanavond daalt de temperatuur weer richting het vriespunt. De wind is west tot noordwest en is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig. In de loop van de middag draait de wind van het zuidwesten uit naar zuidelijke richtingen. Vanavond wordt de wind oost tot zuidoost.

Komende nacht is het overwegend bewolkt en sneeuwt het in Limburg aanvankelijk nog af en toe. In het noorden en westen van het land komen ook enkele opklaringen voor. Het gaat op veel plaatsen 1 a 2 graden vriezen, langs de kust blijft de temperatuur net boven nul. Lokaal kan het glad worden door sneeuw en/of bevriezing. De wind is overwegend zwak en draait naar noordoostelijke richtingen.

Maandag overdag verdwijnt de gladheid in de loop van de ochtend. De zon schijnt af en toe, maar in het westen kan ook nog een enkele bui vanaf de Noordzee het land op trekken. In de avond neemt in het noorden van het land de bewolking toe en komen er buien. De temperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten. De wind draait gedurende de dag naar een west tot noordwestelijke richting en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied toe naar krachtig tot hard 6-7 Bft en is op windstoten tot 60 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/01/2021 07.28 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio