Wisselvallig. In het noorden winters met gladheid.

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio OnlineVerwachting voor vandaag en morgen

Vannacht komen er in het noordwesten en noorden opklaringen en enkele mistbanken voor. Elders is het bewolkt en vaak nevelig, lokaal mistig. In de noordelijke helft is het plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten. Aan het einde van het nacht gaat het in het zuidwesten regenen. De minimumtemperaturen variëren van lokaal -4°C in het noorden tot +3°C in het zuidwesten. De wind is overwegend zwak en veranderlijk. Later vannacht draait de wind naar een zuidoostelijke richting.

Overdag is het bewolkt en trekt een neerslaggebied van zuidwest naar noordoost. Het gaat grotendeels om regen, maar in de noordelijke provincies valt de neerslag als (natte) sneeuw. In het uiterste noorden van het land kan zich mogelijk een sneeuwdek vormen van enkele centimeters. Elders in het land trekken in de middag en avond enkele regenbuien over. De temperatuurverschillen zijn groot, de maxima lopen uiteen van 0°C in het uiterste noordoosten tot 10°C in het zuiden. Er staat aanvankelijk een matige wind uit oost tot zuidoost. In de middag draait de wind in het zuiden van het land naar zuidwest en neemt daarbij langs de kust toe naar vrij krachtig. In de avond draait de wind ook in het midden van het land naar zuidwest, in het noorden blijft de wind ook de gehele avond nog oost tot zuidoost.

In de nacht naar woensdag is er vrij veel bewolking en trekken er enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. In het uiterste noordoosten is eerst ook nog (natte) sneeuw mogelijk, mogelijk zelfs ook ijzel. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het uiterste noordoosten tot 7°C in het zuiden. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In het noordoosten is de wind aanvankelijk nog zuidoost en matig.

Woensdag overdag is het bewolkt en in de loop van de ochtend gaat het van het zuidwesten uit langdurig regenen. In de middag wordt de neerslag landinwaarts buiig en zijn er ook droge perioden. Pas in de tweede helft van de avond wordt het in het zuidwesten en zuiden weer droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot lokaal 13°C in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zuidelijk en matig. In de middag gaat de wind uit uiteenlopende richtingen waaien, maar later in de middag draait deze overal naar west en wordt daarbij matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard. In de avond kan de wind in het zuiden toenemen naar krachtig en zijn daar zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/02/2021 02.10 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht - Regio Online kaart verwachtingen Vandaag dag - Regio Online kaart verwachtingen Morgen nacht - Regio Online kaart verwachtingen Morgen dag - Regio Online 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img