6.4 C
De Bilt

De Mol bij RTL? Grootste mediafusie in Nederland staat op stapel

Het kan inmiddels bijna niemand meer ontgaan zijn. John de Mol wil met Talpa gaan fuseren met RTL! Een zeer opmerkelijke en ook strategische zet, waarbij de vroegere concurrenten gaan samenwerken aan het verder versterken van vooral Nederlandse producties!

Krachtig verbond van RTL en Talpa

Met de samenwerking zou de nieuwe mediacombinatie goed de concurrentie aankunnen met buitenlandse mediabedrijven en hun streamingdiensten. Hierbij zal zeker ook worden ingezet op de eigen streamingsdienst van Videoland. Naar verluid zal RTL 70 procent van de aandelen krijgen en Talpa Networks 30 procent. Wel zal John de Mol zelf een groot aandeel en zeggenschap behouden, maar de leiding komt in handen van RTL-baas Sven Sauvé .

De Mol terug naar zijn roots

John de Mol wil graag weer terug naar zijn roots. Datgene doen wat hij echt leuk vindt en waar hij groot mee is geworden: nieuwe programma formats bedenken en produceren. Hoewel dat een stap terug lijkt, ziet hij het als een prachtige kans zijn echte passie weer op te pakken.

Talpa Producties blijft apart

Onder andere om die redenen heeft De Mol laten weten dat zijn productiebedrijf van Talpa niet in de fusie is meegenomen, maar zelfstandig zal verder gaan.

Goedkeuring nodig van toezichthouder

Hoewel de zaak al beklonken lijkt, moet de toezichthouder zich uiteraard nog wel uitspreken over de fusie en deze al dan niet goedkeuren. Een fusie zou een ijzersterk mediabedrijf creëren, dat garant blijft staan voor het maken van Nederlandse producties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio