17.5 C
De Bilt

Even ontstressen in een relaxstoel

Je kent het wel, een lange dag gewerkt of veel gedaan en je wil graag even ontstressen. Dan is een relaxstoel in je woonkamer hebben staan niet verkeerd. Deze stoel biedt optimaal zitcomfort en je kunt hier even heerlijk in relaxen, tv kijken, een boekje lezen of iets dergelijks. Dagelijks krijgen we allemaal een hoop stress over ons heen. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten, denk aan nekpijn, last van je rug en ga zo maar door. Ook raak je er vermoeid van.

Even ontspannen is wel belangrijk om te doen. Zo kun je jezelf en je lichaam weer tot rust brengen. Dit kan gewoon thuis, als je een heerlijke relaxstoel hebt. Daarom is het hebben van zo’n stoel in je woonkamer een must. Dan kun je iedere dag even heerlijk ontspannen. Relaxstoelen komen in allerlei soorten, kleuren en maten, dus je kan hem ook nog matchen bij je interieur.

Showroom – Foto © Easysit

Weg met de stress

Een beetje stress is goed, maar te veel niet. Dit kan leiden tot veel klachten, zowel fysiek als mentaal. Als je te vaak en langdurig stress hebt kunnen er klachten ontstaan, denk aan vermoeidheid, slapeloosheid en hoofdpijn. Chronische stress kan zelfs tot een burn-out leiden, hier zit niemand op te wachten. Tekenen van stress, let hier op:

  • Vergeetachtig zijn
  • Emotionele buien
  • Vermoeidheid
  • Slecht of niet kunnen slapen
  • Slecht concentratievermogen
  • Prikkelbaar
  • Depressieve gevoelens

Als je een of meerdere klachten ervaart dan is het belangrijk om even een stapje terug te nemen. Even helemaal ontstressen. Een van de dingen die je kunt doen om te ontstressen is lekker rustig in een stoel gaan liggen en helemaal niks doen, of tv kijken of een boek lezen. Of ga een andere hobby doen waar je rustig van wordt, tekenen, schilderen, bakken, sporten of breien. Je kan van alles verzinnen, als je er maar rustig van wordt. Een relax draaistoel kan helpen bij het ontspannen. Zo’n stoel zit fantastisch comfortabel en je kunt er even helemaal in wegzakken.

Even ontspannen

Even ontspannen lijkt zo makkelijk, maar dat is het zeker niet. Je moet zowel fysiek als mentaal rustig zijn om helemaal tot rust te komen. Hiervoor heb je dus een leeg hoofd nodig, geen dingen meer op je to do list, alles even loslaten. Daarnaast heb je een lekkere stoel of bank nodig om even heerlijk in te gaan liggen. Een hoekbank met relaxfunctie klinkt perfect. Even lekker liggen en tot rust komen. Dat kan perfect op zo’n hoekbank of op een relaxstoel.

Een relaxstoel zorgt voor lichamelijke ontspanning, maar ook voor ontspanning voor je geest en voor je spieren en gewrichten. Het kan helpen bij klachten rond de nek, schouders, rug en zelfs benen. Een perfecte stoel dus. Zowel geschikt voor jong als oud en iedereen. Vergeet niet om tussendoor nog wel te blijven bewegen en af en toe te gaan staan. Dat is beter voor je rug en nek. Zo krijg je je ontspanning maar toch ook je beweging, want dat is net zo belangrijk voor je lichaam!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio