5.7 C
De Bilt

Nederlandse Golf Federatie (NGF) organiseert ruil-je-rode-broek-in-weken om imago te verbeteren

Eerder dit jaar lanceerde de NGF de campagne ‘Welcome to the Club’ om een nieuwe, bredere doelgroep warm te maken voor golf. Dat is nodig, want de golfsport is in de afgelopen 10 jaar, 5 jaar ouder geworden. De leeftijdscategorie 70+ is met 139% toegenomen en de leeftijdscategorie 30-50 jaar is met 49% afgenomen: de hoogste tijd om het slechte imago van golf onder niet-golfers aan te pakken.

NGF

In de campagne speelt de NGF met de verschillende vooroordelen rondom golf, om te laten zien dat de sport he el veel moois te bieden heeft voor een breder publiek. “Golf staat bekend als ‘kaksport,” zegt Daniëlle Wallet, marketingdirecteur van de Nederlandse Golf Federatie. Onderzoek toont aan dat een aanzienlijk deel van de niet-golfers denkt dat de gemiddelde golfer in een rode of geruite broek op de baan staat. Geen enkele groep komt zo sterk bovendrijven als ‘de kakkers’ als mensen aan golf denken. “Dat beeld willen we blijvend veranderen,” aldus Wallet.

Rode golfbroeken zijn uit
Rode golfbroeken zijn uit – Foto: GettyImages

Iedereen is juist welkom

Zijn vermogende mannen op leeftijd dan niet meer welkom op de golfbaan? “Natuurlijk zijn er leden die in dat stereotiepe plaatje passen,” zegt Wallet. “Zij zijn juist de ambassadeurs van deze actie. Ze laten met een knipoog zien dat iedereen welkom is. Dat is ons ultieme doel: de oude en nieuwe generatie golfers samenbrengen, zodat iedereen zich thuis voelt.”

En wat betreft de toekomst van de rode broek? Die raakt nog lang niet uit de mode. Want na de inzameling krijgt een bekende fashion designer vrij spel om alle gedoneerde broeken in een nieuw jasje te steken. Details hierover worden later dit jaar bekend gemaakt.

Vanaf 11 september gaat de actie live op www.golf.nl/rodebroek  en op diverse golfclubs door het land.  Meer informatie? Neem contact op met niki.wijnen@ngf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio