De premies van de zorgverzekering zijn bekend: begin met vergelijken

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat het weer tijd wordt om te beslissen of je overstapt naar een andere zorgverzekering. Je hoeft niet zelf de websites van de verschillende zorgverzekeraars te bezoeken. Op een vergelijkingssite staat het aanbod inclusief de voorwaarden overzichtelijk bij elkaar. Ook vergelijken ze de goedkoopste mondkapjes online. Zorgaanbieders mogen zelf de hoogte van hun premie bepalen terwijl de basisverzekering voor iedereen hetzelfde is in Nederland. Vergelijken loont dus zeker! Hoe doe je dat? Wij leggen het stap voor stap aan je uit.

Maak jouw keuze voor 2022

Vanaf het moment dat je 18 bent, ben je in Nederland verplicht om zelf een basisverzekering af te sluiten voor je ziektekosten. Deze verzekering sluit je telkens af voor een jaar. Loop de vergelijker met de goedkoopste zorgverzekeringen 2022 door en stap eenvoudig over. Je vult eerst een aantal persoonlijke gegevens in en geef bijvoorbeeld ook aan of je je gezinsleden wilt meeverzekeren. Kinderen die nog geen 18 zijn, kunnen met hun ouders meeverzekerd worden. Ben je gezond en verwacht je in 2022 weinig ziektekosten te maken. Heb je bovendien een financiële buffer?

De goedkoopste zorgverzekering kiezen is dan vaak een prima idee. Door bovendien te kiezen voor een hoger eigen risico heb je een nog lagere premie. Heb je een bril of contactlenzen of ben je onder behandeling bij een fysiotherapeut? Om de kosten hiervan te dekken heb je een aanvullende verzekering nodig. Een uitgebreidere vergelijking is dan zeker aan te raden. Je aanvullende verzekering hoef je niet bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten als je basisverzekering.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren?

Er is eerder onderzoek gedaan naar de goedkoopste zorgverzekering voor jongeren. Ook voor jongeren geldt dat vergelijken zeker loont. Veel jongeren brengen nauwelijks een bezoek aan een arts. Een aanvullende verzekering is dan ook vaak niet nodig. Ben je blessuregevoelig en lig je daarom regelmatig op de behandeltafel bij de fysiotherapeut? Dan is een aanvullende verzekering wel aan te raden.

Kies de verzekering die past bij jouw situatie. Zo voorkom je dat je premie betaalt voor zaken die je helemaal niet nodig hebt. Als je toch bezig bent met je zorgverzekering vraag dan ook meteen zorgtoeslag aan via de Belastingdienst. Dit is een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering als je weinig inkomsten hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img