1.7 C
De Bilt

De beste tips en tricks tegen muggen in de winter

Muggenbulten en het vervelende zoemende geluid; dit zijn toch wel de twee belangrijkste nadelen van muggen. Als ze in je slaapkamer aanwezig zijn, merk je dit mogelijk zelfs aan een slechte nachtrust. Ze houden je letterlijk en figuurlijk wakker; de hoogste tijd om hier iets aan te doen.

Ook in de winter aanwezig

Meerdere experts hebben in de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van muggen. Zij kwamen daarbij tot een opvallende constatering; we hebben in ons land meer en meer last van muggen. Niet meer alleen in de warme maanden, maar ook in de koude maanden. Het is zelfs heel goed mogelijk dat je in de winterperiode echt veel last van muggen hebt.

Enkele nuttige tips en tricks

Klinkt dat bij jou bekend in de oren? De experts hebben, speciaal voor jou, enkele tips en tricks voor je op een rijtje gezet. Door deze tips op te volgen, heb je zo min mogelijk last van muggen in je woning. Niet alleen in de zomerperiode, maar ook in de winterperiode.

Denk goed na over de inrichting van je tuin

Vind je een vijver met stilstaand water in je tuin echt prachtig? Denk goed na over de eventuele plaatsing van deze vijver. Experts waarschuwen namelijk voor stilstaand water in de tuin; dit stilstaande water is een geliefde plek voor muggen om hun eitjes neer te leggen. Des te meer eitjes er in jouw tuin gelegd worden, des te meer last je van de beestjes in je woning gaat krijgen. Het aan laten leggen van een vijver in je tuin is daarom niet altijd een goed idee.

Plaats horren bij je ramen en deuren

Volgens experts brengen horren een wetenschappelijk bewezen werking met zich mee. Door bij alle ramen en deuren van je woning een hor te plaatsen, weet je de muggen simpelweg buiten de deur te houden. Iets wat vooral aan de structuur van een hor te danken is; het gaas van een hordeur is bijzonder fijn, waardoor muggen zich hier niet doorheen kunnen nestelen. Met een goede hor hou je je huis dus volledig mug-vrij.

Smeer DEET op

Heb je wel eens DEET op je huid gesmeerd? Dan weet je ongetwijfeld al dat dit middel een intense geur met zich mee brengt. Deze geur wordt niet alleen door mensen opgemerkt, maar ook door muggen. Zij haten de geur zelfs, waardoor ze ver op afstand van DEET blijven. Mocht jij DEET op je huid smeren, weet je dus zeker dat ze op afstand blijven.

Hang een klamboe op

Ben je de bulten helemaal zat? En wil je komende winter géén last van jeukende muggenbulten hebben? Dan raden experts je aan om ook een klamboe in je slaapkamer op te hangen. Als je een klamboe in je slaapkamer opgehangen hebt, kunnen de muggen niet meer dicht bij je in de buurt komen. Je kunt wel nog het zoemende geluid tijdens de nacht horen, maar daar hoor je toch niks meer van als je eenmaal slaapt. Bij een klamboe geldt overigens ook dat je jarenlang van de werking geniet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio