6.9 C
De Bilt

Zakelijke energie afsluiten? Hier moet je op letten!

Zakelijke energie kan door allerlei verschillende bedrijven worden aangevraagd. Van grote supermarkten bij jou in de buurt tot de zzp’er bij jou om de hoek. Wanneer jij als ondernemer een zakelijk energiecontract af wilt sluiten, betekent dit dat je direct met héél veel verschillende aanbieders te maken krijgt. Er zijn immers nogal wat energieleveranciers. Het maken van een keuze is daardoor des te moeilijker. Want waar let je precies op? Hoe weet je of jij de juiste (en voordeligste) keuze maakt? In dit artikel geven we enkele tips.

Energiecontracten vergelijken

Het lijkt misschien lastig om de juiste energieleverancier te kiezen wanneer er zo enorm veel keus is. Besef echter ook dat dit in jouw voordeel kan werken. Al die verschillende energieleveranciers concurreren immers onderling ook met elkaar. Hoewel ze allemaal dezelfde inkoopprijzen voor gas en stroom betalen, kunnen zij door slim te handelen soms voordeligere prijzen vragen aan de consument. Hier kan jij als bedrijf natuurlijk je voordeel mee doen. Zeker gezien de huidige stijgende energieprijzen.

Met name de grotere energieleveranciers weten sterk te concurreren met de kleinere energiebedrijven. Zij hebben vaak extra veel energie opgekocht in de tijd dat het nog goed ging en er meer voorraden waren. Hierdoor kunnen ze de prijzen redelijk stabiel houden. Daarom loont het zeker in deze tijd om energiecontracten te vergelijken. Op die manier weet je zeker dat je voordeligste keuze maakt.

Wanneer je momenteel al een zakelijke energiecontract hebt lopen, is het niet zo eenvoudig. Normaal gesproken wordt aanbevolen om jaarlijks van energieleverancier te wisselen. In de huidige tijden hoeft dit echter niet zo voordelig te zijn. In sommige gevallen is het juist beter om bij je huidige energiecontract te blijven. Daarom is het goed om eerst vergelijkend onderzoek te doen. Zo voorkom je dat je onnodig meer geld moet betalen.

Bespaar op zakelijke energie


Het is niet alleen goed om de juiste energieleverancier te kiezen, maar ook om op je zakelijke energie te besparen. Je wilt immers voorkomen dat je straks onnodig veel geld kwijt bent. Bovendien is het voor bedrijven steeds belangrijker geworden om duurzaam te ondernemen. Onnodig energie verspillen past niet meer bij de huidige tijd. Ook de consument kiest steeds meer voor duurzame bedrijven. Daarom is het goed om op zakelijke energie te besparen. Dit kun je zelf al heel gemakkelijk doen.

Roep al jouw personeel op voor een zakelijke meeting en bespreek welke energiebesparende veranderingen op de korte termijn worden doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan minder printen, het volledig uitschakelen van apparatuur (dus niet op stand-by laten staan) en het verlagen van de thermostaat.

Daarnaast kun je zelf ook geld investeren om het bedrijf te verduurzamen. Bijvoorbeeld door duurzame apparatuur te kopen, een intelligente radiator aan te schaffen of misschien zelfs zonnepanelen te laten installeren. Op die manier bespaar je energie op de lange termijn, zonder dat dit het personeel verder raakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio