21.7 C
De Bilt

12 nieuwe woonzorgplekken in voormalige school in Aalten

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé gaat 12 nieuwe woonplekken, geschikt voor intensieve zorg, realiseren in het voormalige schoolgebouw aan de Willebrordstraat in Aalten. Het bestaande gebouw wordt behouden en wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel met een plak dak.

Intensieve zorg

Daar zijn we trots op geeft Marcel Duvigneau, voorzitter raad van bestuur van Marga Klompé aan. “Met het sterk groeiende aantal oudere inwoners neemt de behoefte aan intensieve zorg toe. Intensieve zorg is 24-uur per dag. Wij gaan er op dit moment van uit dat er ouderen met een lichamelijke beperking komen wonen.

“We zijn extra blij met de locatie aan de Willebrordstraat omdat deze in de directe omgeving van onze locatie Beth San ligt. Toekomstige bewoners kunnen profiteren van de faciliteiten van Beth San en kunnen ook meedoen met de ontspanningsactiviteiten. Tegelijk is er enige afstand wat een maximale privacy van de bewoners garandeert” aldus de heer Duvigneau.

Duurzaam omgaan met vastgoed

“Prima dat we duurzaam omgaan met vastgoed dat een andere bestemming kan krijgen”, zegt wethouder Ted Kok. Hij bevestigt dat deze oplossing ook goed past in de visie van de gemeente Aalten. “Het is het belangrijk dat onze inwoners altijd zoveel mogelijk regie op het eigen leven kunnen behouden, ook als het in een aantal opzichten minder gaat.”

Marga Klompé gaat binnenkort met de buurtbewoners in gesprek over deze toekomstige ontwikkelingen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio