19.7 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

De Bhoele: volledige gebouw verduurzaamd!

Brummen –  Donderdagochtend 24 februari zijn de zonnepanelen op het dak van sporthal de Bhoele in Brummen in werking gesteld. Dit gebeurde door wethouder Inberg. Met het aanzetten van de zonnepanelen, is de verduurzaming van de Bhoele bijna volledig afgerond. Alleen de zolder wordt nog geïsoleerd. Dit is naar verwachting in mei 2022 klaar.

Zonnepanelen en warmtepompen

In de voorraadopslag achter in het gebouw is een hele muur opgeofferd voor alle elektra voor de zonnepanelen en de warmtepompen. Wethouder Inberg zette de knop om waarna er allerlei lichtjes gingen branden. Sinds dat moment wekken de zonnepanelen stroom op! Door de vlotte samenwerking van Brummen Energie, Venema Elektrotechniek BV en de gemeente is binnen een jaar tijd de hele sporthal verduurzaamd.

Verduurzaming de Bhoele
Verduurzaming de Bhoele – Foto: gemeente Brummen

Wat is er aangepast aan de Bhoele?

Het aanzetten van de zonnepanelen was de op een na laatste stap in de verduurzaming van de Bhoele. Er zijn veel verschillende maatregelen genomen. Vorig jaar werden de gevelplaten vervangen voor beter geïsoleerde platen. Ook is er in de zomer van 2021 een laagtemperatuur vloerverwarming aangebracht. Door het vervangen van de TL verlichting voor LED lampen is een energiebesparing van 60% mogelijk.

Klimaatbeheersing

Met de geplaatste warmtepompen wordt het klimaat beheerst. Daarnaast wordt de nieuwe ventilatie nu aangestuurd door een CO2 meter. De laatste te nemen stap is het isoleren van de zolder van de sporthal. Dit wordt in de komende twee vakanties gedaan en wordt in mei 2022 opgeleverd. Dit kan alleen in de vakanties worden gedaan, aangezien de hal dan minder bezet is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio