9.3 C
De Bilt

Kindervelden algemene begraafplaats heropent door Burgemeester Bengevoord van Winterswijk

Op dinsdag 5 juli heeft burgemeester Bengevoord de opnieuw ingerichte kindervelden op de algemene begraafplaats in Winterswijk geopend. De kindervelden op de algemene begraafplaats zijn, mede op basis van ideeën van een aantal ouders, kunstenares Karin Jansen en hovenier Jan Bent opnieuw ingericht.

Herinrichting Kindervelden

Er is nu duidelijk een meer kindgerichte sfeer door kleine accenten in bijvoorbeeld de loop van het pad, de keuze van bloeiende planten en door het aanleggen van grote planten waarmee meer geborgenheid is gecreëerd. Voor de ongeboren gestorven kindjes is de herdenkingsboom een plek voor herinnering. Daarnaast is er een pergola geplaatst waar mensen een herdenking kunnen houden.

Doorkijkje kindervelden algemene begraafplaats
Doorkijkje kindervelden algemene begraafplaats – Foto: Ron Rensink

Symboliek

In de herinrichting van de kindervelden is ook symboliek opgenomen. Het urnenveld voor kinderen is aangelegd in de vorm van een vlinder. Leerlingen van basisschool De Vlier hebben bij de opening 53 zelfgemaakte vlinders geplaatst. Daarnaast staan aan het begin van het Vlinderpad 2 grote vlinders, die een vader- en een moederfiguur verbeelden. Al deze accenten vertegenwoordigen bepaalde symboliek.

Vlinderveld met urnen
Vlinderveld met urnen – Foto: Ron Rensink.

Vlinder

De vlinder staat symbool voor geluk, vrijheid en liefde. En door velen wordt de ontmoeting met een vlinder gezien als een boodschap van iemand die van bovenaf op je neerkijkt. Daarnaast verwijst kunstenares Karin Jansen met de getallen 53 en 55 naar engelen die met ons communiceren.

Burgemeester Bengevoord opende de heringerichte kindervelden. Na afloop van de bijeenkomst is op ieder graf een witte roos gelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio