17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Nieuwe actie: regenton met korting in Lochem

Vanaf 1 april 2023 is er in Lochem weer een gemeentelijke regentonactie. Inwoners kunnen maar liefst € 25 korting krijgen op een regenton naar keuze bij Praxis Lochem, Intratuin Lochem, Welkoop Laren en Welkoop Gorssel. De actie loopt tot 31 december 2023. In totaal zijn 200 tonnen beschikbaar. Op = op!

Regentonactie

Met een regenton kun je schoon regenwater opvangen. In steeds vaker voorkomende droge periodes betekent dat gratis water voor de tuin en een besparing op drinkwaterkosten. Omdat planten meer houden van regenwater dan leidingwater groeien en bloeien ze ook nog eens beter.

Beeld: gemeente Lochem

Partijen werken samen op thema klimaat

Waterschap Rijn en IJssel, Gemeente Lochem, IJsseldal Wonen, Viverion, Stichting Welzijn Lochem, LochemEnergie en Circulus werken op verschillende klimaatacties samen. Deze regentonactie is er daar een van. Net als vorig jaar zullen er ook dit jaar weer acties komen, waarbij inwoners een tegel kunnen inleveren voor een gratis plant.

Meer informatie

Meer informatie over klimaatadaptatie staat op www.lochem.nl/afval-energie-natuur-en-milieu/klimaat. Informatie over zelf energie opwekken en besparen op www.lochem.nl/afval-energie-natuur-en-milieu/energie. Www.weetvanwater.nl geeft veel informatie waarmee inwoners zelf aan de slag kunnen, in hun eigen huis, tuin, buurt of bedrijf. Op deze website staat ook een klimaatatlas per gemeente. Deze atlas brengt in beeld op welke effecten van een veranderend klimaat we ons moeten instellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio