9.9 C
De Bilt

#Opladers: het eerste Ouder & Kind Festival in de gemeente Brummen

Op zaterdag 5 november aanstaande vindt #Opladers, het eerste Ouder & Kind Festival in de gemeente Brummen plaats. Het terrein van Maakplaats The Villa wordt omgetoverd tot een festivalterrein: een plek waar kinderen en hun ouders, opvoeders, opa’s, oma’s, buren, vrienden en alle geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten en kunnen meedoen aan vele activiteiten en workshops.

Gevarieerd programma

Vanaf 11:00 uur is het gratis festival geopend. Voor kinderen – tot ongeveer 12 jaar – zijn er allerlei leuke workshops, zoals muziek maken, toneel spelen en dansen. Er zijn veel knutselmaterialen aanwezig en de liefhebbers kunnen happy stones schilderen of een hartendoosje maken. Er is ouder-kind-yoga en een workshop mindfullness. Ook is er een springkussen, wordt er brood gebakken en zijn er dieren om mee te knuffelen.

Ouders kunnen in gesprek met de aanwezige kindercoach. Zoals bij elk festival is er veel ruimte om lekker te zitten, een hapje en drankje te nuttigen en lekker te genieten van alle gezelligheid. Uniek is de kleding- en speelgoedruil. Maak een ander blij met de kleding waar je kind uitgegroeid is of ruil speelgoed waar je kind niet meer naar omkijkt. Kleding en speelgoed kunnen vóór het festival ingeleverd worden op verschillende plekken. Meer informatie hierover is te vinden op: www.mijnopladers.nl/gemeente-brummen.

#Opladers

Het festival is een initiatief van #Opladers. Als jonge vader of moeder heb je heel wat ballen in de lucht te houden. Werken, boodschappen doen, de kinderen naar school brengen, tijd maken om voor te lezen. En alles is nieuw: waarom valt mijn kind zo slecht in slaap, moet ik met dit kuchje naar de dokter, is dat drukke gedrag eigenlijk wel normaal? Het zijn alledaagse onderwerpen waar veel jonge ouders mee worstelen en wat zij vooral zelf willen oplossen. Fiona Vloet, aanjager van #Opladers in de gemeente Brummen en zelf jonge moeder, herkent dit.

Zij geeft aan: ‘#Opladers is er voor jonge ouders. Ik probeer ze met elkaar in contact te brengen, zodat ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Het helpt soms al om even te kunnen sparren of het wegbrengen en halen van de kinderen naar de sportclub met elkaar af te wisselen. Het festival is een manier om ouders bij elkaar te brengen en ze te helpen met opvoed- en opgroeivragen’.

Gratis entree

Het festival vindt plaats op 5 november van 11:00 tot 16:00 uur bij Stichting Maakplaats The Villa aan de Zutphensestraat 196 in Brummen. Entree is gratis, mede met dank aan een bijdrage vanuit het lokale preventieakkoord. Kijk voor meer informatie op: www.mijnopladers.nl/gemeente-brummen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio