16.1 C
De Bilt

Strijd om titel tijdens wandelcompetitie Fit Veur Altied

Mannenkoor Mengelmoes uit Didam is de winnaar van de 10-weekse wandelcompetitie Fit Veur Altied. Op maandag 23 september 2022 gingen maar liefst 81 teams met elkaar de strijd aan voor deze 10-weekse wandelcompetitie, het lokale Ommetje. De gemeenten Montferland en Oost Gelre zijn initiatiefnemers. Met dit initiatief stimuleren zij zoveel mogelijk inwoners om in beweging te komen.

Ommetje app

De lokale wandeluitdaging maakt gebruik van de populaire wandelapp Ommetje van de Hersenstichting. Al meer dan 1.500.000 Nederlanders installeerden de app. Montferland en Oost Gelre startten als eerste gemeenten in Nederland met een lokale competitie.

Kilometers voor wandelcompetitie

Er is door alle deelnemers in de 10-weekse competitie maar liefst 142.818 km afgelegd. Een prestatie om trots op te zijn! Er werd de hele dag door wat afgewandeld door alle deelnemers, vroeg in de ochtend, tijdens de pauze, in de avond of gewoon nog een keertje extra tussendoor.

Winnaar

Uiteindelijk kwam Mannenkoor Mengelmoes als winnaar uit de bus. Uiteraard is iedereen die meegelopen heeft een winnaar. Alle deelnemers hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan gezondheidswinst.

Gezondheidswinst

Uit cijfers blijkt dat 17% van de lopers uit de Achterhoek zich gezonder voelt na de wandeluitdaging. Maar liefst 96% van de deelnemers zet deze nieuwe beweeggewoonte (deels) door. Ook na de wandeluitdaging worden er nog steeds stappen gezet. Een ommetje tijdens de lunchpauze is eerder regel dan uitzondering. Tijdens de uitreiking van de prijzen deed Wethouder Henk Groote een oproep: “Blijf vooral in beweging. Een dagelijkse wandeling draagt bij aan de gezondheid. Zowel fysiek als mentaal.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio