Elektrische deelfietsen in Amersfoort

Amersfoorters en bezoekers kunnen vanaf deze week elektrische deelfietsen huren die verspreid door de stad staan. Vier aanbieders hebben een vergunning om de fietsen aan te bieden; TIER, Go Sharing, Bondi en Bird. De komende maanden worden deze fietsen geleidelijk in de stad geplaatst. De vergunning is op proef; de komende 2 jaar zijn bedoeld om Amersfoorters en bezoekers het concept uit te laten proberen en te evalueren hoe het werkt.

Eerste elektrische deelfietsen al geplaatst

TIER Mobility heeft op maandag 22 november de eerste elektrische deelfietsen geplaatst in Amersfoort. Uiteindelijk kunnen Amersfoorters gebruik maken van 150 fietsen van deze aanbieder. De elektrische fietsen van TIER zijn in grote delen van de stad te vinden, en vooral ook bij vervoersknooppunten en andere drukke gebieden. Ze kunnen op verschillende plekken worden geparkeerd. Mensen die van Amersfoort naar Utrecht willen fietsen kunnen gebruik maken van deze e-bikes, want in Utrecht mogen ook TIER e-bikes worden geparkeerd/uitgecheckt. Het werkt met een app.

Meerdere alternatieven

Wethouder Roald van der Linde (Mobiliteit): “Amersfoort gebruikt naast de deelfietsen al deelauto’s, deelscooters en natuurlijk ook het klassieke openbaar vervoer, bus, taxi en trein. Daar komen nu fietsen bij in de mix. Dat maakt het totaalaanbod van deelvoertuigen steeds aantrekkelijker; je hoeft zelf niet alle soorten voertuigen te bezitten om op de beste manier op je bestemming te komen.”

Vereerd

Jesper Vis, General Manager Benelux van TIER: “We zijn ontzettend blij en vereerd dat wij de eerste aanbieder zijn van gedeelde e-bikes in Amersfoort. We hopen dat we voor inwoners van Amersfoort een waardevolle mobiliteitstoevoeging zijn aan de stad. Een belangrijk aandachtspunt van TIER is dat de e-bikes netjes worden geparkeerd. Gebruikers krijgen in de app duidelijke instructies, en meerdere medewerkers van TIER staan klaar om e-bikes indien nodig te verplaatsen of te vervangen. Bij drukke plekken, zoals de stationsgebieden, kunnen de fietsen alleen in specifieke parkeerzones worden geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img