8.4 C
De Bilt

Soest organiseert 23 november show over energie besparen

Soest – 23 november organiseert gemeente Soest de Heel Soest(erberg) bespaart show. Wat begon als idee voor een webinar is uitgegroeid tot een interactieve en afwisselende show over energie besparen. Voor en door inwoners van Soest en Soesterberg. Het idee voor een show ontstond tijdens een brainstorm met inwoners. Theatermaker en presentator Pepijn Gunneweg leidt de show en neemt inwoners mee in een dynamisch programma.

Voor huurders en woningeigenaren: ook kleine acties in huis maken verschil

De show op 23 november is speciaal voor mensen die meer willen weten over kleine acties om energie en geld te besparen. De energierekening dreigt flink te stijgen. Maar ook voor meer comfort in huis kunnen kleine veranderingen invloed hebben. De show is interessant voor huurders én woningeigenaren. ‘We hebben inwoners uitgenodigd om mee te denken over een bijeenkomst over energie besparen. Zij gaven ons heel veel tips zoals maak het leuk, niet te ambtelijk, voorkom langdradige saaie gesprekken en hou het kort en krachtig. We denken met deze show de juiste toon te zetten. We rekenen op heel veel enthousiaste kijkers/deelnemers die met plezier energie gaan besparen!’ vertelt wethouder Kundić.   

Wat we niet verbruiken hoeven we ook niet op te wekken

Begin dit jaar organiseerde de gemeente twee webinars over de aankoop van zonnepanelen en woningisolatie met korting. Die webinars waren goed bezocht, maar zijn vooral bedoeld voor woningeigenaren . Wethouder Kundić: We kregen vaak de vraag iets te organiseren om te laten zien hoe je met kleine acties energie kunt besparen. Ook tijdens de participatie over windturbines en zonnevelden. En dat is logisch want de energie die we niet gebruiken, hoeven we niet (groot) op te wekken’.

Heel Soest(erberg) bespaart show (online), op 23 november van 19.30-21.30 uur.

Aanmelden kan via soest-erberg-bespaart.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio