15.8 C
De Bilt

Bijeenkomst toekomstplannen Lisserbroek op 26 juni in Dorpshuis De Meerkoet

Woensdagavond 26 juni is er voor bewoners, ondernemers en andere belangstellenden van Lisserbroek een bijeenkomst over de toekomstplannen voor het dorp. Tijdens de bijeenkomst leggen de gemeente en de samenwerkende marktpartijen de plannen uit en kunnen de aanwezigen op de plannen reageren. De inloopavond wordt gehouden in Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek van 19.15u tot 21.15u.

Lisserbroek

Er zijn plannen om tot 2040 in Lisserbroek (gemeente Haarlemmermeer) 3600 woningen te bouwen. Het dorp wordt daarmee drie keer zo groot. Om die groei mogelijk te maken, is nadrukkelijk behoefte aan groen en recreatie, maatschappelijke voorzieningen, infrastructuur en veilige voetganger- en fietsverbindingen tussen het bestaande dorp en de nieuwe woongebieden.

Reacties

Naast deze bijeenkomst zijn er gesprekken geweest met direct betrokkenen en is er een website waar alle informatie staat en waar tot en met 11 juli door iedereen gereageerd kan worden. Wethouder Jurgen Nobel van Woningbouw: ‘Wij zijn heel benieuwd naar alle reacties, vragen en suggesties. Waar het kan, zullen we de reacties verwerken in de definitieve plannen.’

Als de plannen definitief zijn, zullen ze worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Naar verwachting is dat eind van dit jaar. Op z’n vroegst in 2026 wordt gestart met de bouw van de eerste woningen. Dan wil ook de gemeente aan de slag met de aanleg van nieuw groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio