20 C
De Bilt

“BuitenBeter” vervangt Makkelijk Melden app

Uithoorn – Gemeente Uithoorn gaat een nieuwe app gebruiken voor het melden van overlast of problemen in de openbare ruimte: BuitenBeter. Deze app vervangt vanaf 15 april de Makkelijk Melden app.  De BuitenBeter app is heel gebruiksvriendelijk. Per melding kunnen meer foto’s tegelijk worden meegestuurd. En iemand die overlast, een storing of een onveilige situatie wil melden, ziet direct of er al eerdere meldingen over zijn gemaakt. Een groot voordeel is ook dat de melder kan volgen wat er met haar of zijn melding wordt gedaan.

Melding Openbare Ruimte met BuitenBeter app

Inwoners van de gemeente kunnen de BuitenBeter app gebruiken voor het doorgeven van allerlei problemen in de buitenruimte of overlast. Bijvoorbeeld als een ondergrondse container stuk is of vol, bij defecte openbare verlichting of schade aan wegen of straatmeubilair. Bij storm- of wateroverlast en schade aan openbaar groen, maar ook bijvoorbeeld bij overlast door jeugd. 

Na 15 april maakt de gemeente Uithoorn geen gebruik meer van de app Makkelijk Melden. U kunt deze app dan gerust van uw telefoon verwijderen. Download de app ‘BuitenBeter’ vanuit de App store van uw toestel. Heeft u geen smartphone? U kunt altijd nog meldingen doorgeven via het e-formulier op de gemeentelijke website of met een telefoontje naar de gemeente Uithoorn.

Verbeterde dienstverlening

Wethouder Ferry Hoekstra is heel blij met de nieuwe app. “Hiermee kunnen we de dienstverlening naar de inwoners flink verbeteren. “Deze app heeft functies die de Makkelijk Melden app mistte. Vooral dat je een bericht krijgt als er een update is over jouw melding, en dat je het ziet als iemand dezelfde situatie al heeft gemeld. Vooral die terugkoppeling vind ik heel belangrijk! Het stimuleert mensen om te blijven melden en daar profiteren we allemaal van, inwoners én gemeente. Zo zorgen we er samen voor dat Uithoorn en de Kwakel schoon en veilig blijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio