4.1 C
De Bilt

Heiloo kan dankzij tegel-ophaalservice zorgeloos vergroenen

De herfst- en winterperiode is het ideale moment om bomen, struiken en bollen te planten. Daarom biedt de gemeente Heiloo in december een tegel-ophaalservice. Inwoners kunnen een Big Bag ophalen op de gemeentewerf op vrijdag 8 en vrijdag 15 december. Binnen een week wordt deze aan huis opgehaald. 

In het najaar en de winter gaan planten in rust. Een goed moment om ze in de grond te zetten. De bodem is nog warm, dus wortels kunnen goed aarden. In de lente kan de groei dan direct beginnen. Ook is het nu vochtiger dan het voorjaar.

December is een goede maand om wortelgoed te planten, zoals bomen en heesters, en ook biologische voorjaarsbollen kunnen nu alvast de grond in. Op www.plantmee.nl staan veel planttips. Een bloeiende lente, plant je nu!

NK Tegelwippen in Heiloo

Vergroenen is belangrijk voor veel dingen: piekbuien opvangen, hittestress voorkomen en biodiversiteit bevorderen. De gemeente heeft de ambitie om in Heiloo zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. In de openbare ruimte doet de gemeente dit met verschillende projecten; de inwoners zijn op particuliere grond aan zet. Alle ingeleverde tegels tellen mee voor het jaarlijkse NK Tegelwippen. Tegels in de Big Bags voert de gemeente in op www.nk-tegelwippen.nl. Andere gewipte tegels kunnen inwoners zelf invoeren. 

Hoe werkt het

Op vrijdag 8 en vrijdag 15 december tussen 11.30 en 13.30 uur kunnen inwoners een Big Bag afhalen bij de milieustraat aan de Rosendaal 2. Dit kan in de portiersloge; dat is het kantoortje recht tegenover de ingang van het terrein.

Namen en adressen worden genoteerd. De gevulde Big Bag wordt binnen een week aan huis opgehaald. De Big Bag moet zo geplaatst worden, dat een vrachtwagen er met een kraan bij kan. Voor de gewipte tegels moet groen in de plaats komen. Meer info staat op het Klimaatplein: klimaatplein.heiloo.nl/tegels.   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio