9.4 C
De Bilt

Informatiemarkt PARK21 en project Weg om de Zuid 

De gemeente Haarlemmermeer nodigt inwoners uit voor een informatiemarkt over drie belangrijke projecten, PARK21, het project Weg om de Zuid, voorheen de verbeterde Nieuwe Bennebroekerweg, en het project HOV Haarlemmermeer zuidwest. Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 maart tussen 11.00 en 15.00 uur. Doel van de informatiemarkt is om alle aanwezigen op een persoonlijke manier goed te informeren over de plannen en voortgang van de projecten. Iedereen is van harte welkom! 

Het project Weg om de Zuid leidt het verkeer straks beter langs de zuidrand van Hoofddorp. Met de verdere ontwikkeling van PARK21 komt er extra ruimte voor het doorbrengen van vrije tijd. Het project HOV Haarlemmermeer zuidwest is een nieuwe Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding (HOV) die Lisserbroek verbindt met het station van Hoofddorp. 

Locatie en informatie bijeenkomst

De bijeenkomst is op zaterdag 9 maart tussen 11.00 en 15.00 uur in de Van Zantenhal, IJweg 1415 in Nieuw-Vennep. Op de informatiemarkt wordt de stand van zaken van de verschillende projecten toegelicht. Ook zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden en ideeën te bespreken. Voor kinderen is er een speciale kinderhoek, neem ze gerust mee. Informatie wordt gegeven over:  

  • PARK21: Algemeen  
  • Noordwestelijk deel (gebied dat al is aangelegd)  
  • Deelgebied Groot Vennep  
  • Park-Evenemententerrein  
  • Deelgebied Flumen  
  • Park-Polderlanden/Parklanden  
  • Deelgebied IJweg  
  • Project Weg om de Zuid (verbetering Nieuwe Bennebroekerweg)  
  • HOV Haarlemmermeer zuidwest (nieuwe busbaan tussen Lisserbroek en station Hoofddorp)  

PARK21 krijgt veel uitbreiding 

PARK21 is een groen recreatiegebied in ontwikkeling, waar ruimte is voor sport, ontspanning, landbouw, innovatie, educatie en groen. De gemeente werkt samen met inwoners, ondernemers, agrariërs, investeerders en andere overheden om PARK21 te realiseren. De komende tijd zal PARK21 verder worden uitgebreid. 

Wethouder Mariette Sedee, verantwoordelijk voor PARK21, zegt: “PARK21 is een enorm ambitieus project dat samen met de gemeenschap wordt ontwikkeld. Het is mooi dat we op deze manier aan veel mensen kunnen uitleggen wat er allemaal al is gebeurd en laten zien hoe PARK21 zich uitbreidt als het groene recreatiehart van Haarlemmermeer.” 

In het midden van het park komt deelgebied Groot Vennep, met veel water, groen en paden. Hiervoor is een voorlopig ontwerp gemaakt. Dit jaar wil de gemeente starten met de aanleg. In het oosten komen het Park-Evenemententerrein en Park-Polderlanden. Ook voor het Park-Evenemententerrein is een voorlopig ontwerp uitgewerkt. Zodra dit ontwerp definitief is, willen we ook hier starten met de aanleg. Daarnaast start de ontwerpfase voor deelgebied Flumen (achter de Van Zantenhal) en het deelgebied met de recreatieplas ten oosten van de IJweg.  

Project Weg om de Zuid werkt aan schetsontwerp 

Het project Weg om de Zuid is gericht op het verbeteren van de Nieuwe Bennebroekerweg om de toenemende verkeersdrukte aan de zuidzijde van Hoofddorp op te vangen. Hierdoor wordt de bereikbaarheid verbeterd, de verkeersveiligheid vergroot en de doorstroming vlotter. Dat doet de gemeente Haarlemmermeer samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam. De gemeenteraad heeft een voorkeursalternatief vastgesteld. In samenwerking met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties wordt gewerkt aan een schetsontwerp voor dit project. De gemeente verwacht voor de zomer een besluit te kunnen nemen over dit schetsontwerp.  

Wethouder Marja Ruigrok, verantwoordelijk voor verkeer en vervoer: “Het project Weg om de Zuid en HOV Haarlemmermeer zuidwest zijn belangrijk projecten om de mobiliteit voor bestaande en nieuwe woningbouw in onze gemeente te verbeteren. We nodigen alle inwoners uit om naar de informatiemarkt te komen en meer te weten te komen over deze projecten.” 

HOV Haarlemmermeer zuidwest 

De gemeente Haarlemmermeer wil samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) realiseren voor de bewoners van de nieuwbouwlocaties bij Nieuw-Vennep west en Hoofddorp zuid. Daarnaast wil de gemeente beter HOV voor inwoners in bestaande woonwijken aan de randen van Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Denk aan Getsewoud, Floriande en Tudorpark. Dit HOV in de vorm van R-net bussen over een vrije busbaan wordt onderdeel van de HOV-verbinding Noordwijk-Lisse-Hoofddorp-Schiphol. In Haarlemmermeer gaat deze bus rijden via Lisserbroek, Nieuw-Vennep west, Hoofddorp zuid en het NS-station van Hoofddorp.  Hoe de route precies gaat lopen wordt de komende maanden samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uitgewerkt in een planstudie.  

Meer informatie 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio