16.2 C
De Bilt

Over de Streep beleefd geslaagde derde editie in Uithoorn

Uithoorn – Deelnemers van Over de Streep kregen op zaterdag 23 maart diverse vragen voor hun kiezen, zoals: “Wie heeft zich wel eens eenzaam gevoeld? Wie heeft zijn of haar leven in de laatste vijf jaar omgegooid? En wie kan de Eurovisie Songfestival-inzending van Joost Klein nu al niet meer aanhoren?”. Het is slechts een greep uit de vele vragen.

Over de Streep

De bijeenkomst in Dorpshuis De Quakel werd geleid door wethouder José de Robles in het kader van “Dit Zijn Wij Uithoorn!” Het was de derde editie van Over de Streep die de gemeente organiseerde. Voor het eerst werd daarvoor De Kwakel aangedaan. Over de Streep is een van de activiteiten die gemeente Uithoorn organiseert om de sociale cohesie tussen de inwoners te vergroten. “Onbekend maakt onbemind,” aldus wethouder De Robles. “De ontmoetingen en onderlinge gesprekken zorgen voor verbinding en begrip voor andermans standpunten. Dat is ook de reden dat we Over de Streep organiseren. Je komt erachter dat je veel meer met de ander gemeen hebt dan je op voorhand zou denken.”

Open en eerlijk

De wethouder kijkt terug op een geslaagd evenement. “De belangstelling had groter gekund, maar we hadden een leuke groep deelnemers. Het is telkens weer bijzonder om mee te maken dat mensen open en eerlijk durven te zijn, ook over persoonlijke en verdrietige zaken. Dat men zich veilig genoeg voelt in een groep vol vreemden om persoonlijke verhalen te delen. Naast kwetsbaarheid en verdriet was er ook volop ruimte om te lachen.

Het was een goede mix tussen indingende persoonlijke vragen en luchtige onderwerpen.” Projectleider Naomi Heidinga van Dit Zijn Wij Uithoorn!: “Een van de vragen ging over het dichterbij elkaar brengen van Uithoornaars en Kwakelaars. Heb je daar ideeën voor? We horen het graag via ditzijnwijuithoorn@gmail.com!”

Na afloop praatten de deelnemers na onder het genot van een hapje en een drankje. “Dit Zijn Wij Uithoorn!” organiseert diverse kleinschalige activiteiten om de onderlinge verbondenheid te vergroten. Van één-op-één ontmoetingen op bijzondere locaties tot de Buurtendag op 28 september. Wil je meedoen of meedenken? Kijk op www.ditzijnwijuithoorn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio