13.3 C
De Bilt

Maak kennis met sociaal en culinair Haarlem op 9 juni

Sociaal & Culinair Haarlem 2024 vindt op zondag 9 juni tussen 13.00 en 16.00 uur plaats op de Nieuwe Groenmarkt. Het is de derde editie van dit sociale evenement voor alle Haarlemmers. Sociaal & Culinair is een samenwerking van Stem in de Stad, Buurts, de Antonius Gemeenschap en 10 andere organisaties plus vele vrijwilligers die koken met en voor alle Haarlemmers. Vanuit hun hart maken de vrijwilligers (h)eerlijke gezonde gerechten en hapjes. Om gezellig samen te komen en kennis te maken met de sociale culinaire kant van Haarlem. Iedereen is welkom.

Haarlemmers zijn bekend met Culinair Haarlem, dat al jaren plaatsvindt in augustus op de Grote Markt in Haarlem. Op zondag 9 juni is er voor en met álle Haarlemmers Sociaal en Culinair Haarlem op de Nieuwe Groenmarkt.

Bernadette Meertens van de Antonius Gemeenschap: “Sociaal & Culinair Haarlem wijst de weg naar de vele mooie plekken in Haarlem, niet alleen in het centrum maar ook elders in de stad, waar je terecht kunt voor een goede, gezellige en betaalbare maaltijd. We nodigen iedereen uit de stad uit om langs te komen op 9 juni!”

Joost van den Bogert, pastoraal manager Stem in de Stad: “Door initiatieven in de stad te verbinden en organisaties samen te brengen, zetten we ons gezamenlijk in voor een vriendelijke stad. Stem is een gastvrije plek midden in de stad en met Sociaal en Culinair Haarlem willen wij die gastvrijheid uitbreiden naar buiten en op straat.” 

Samen eten aan lange tafels met vrienden en familie is een mooie traditie. In vrijwel alle culturen wereldwijd gebeurt dit. Maar voor mensen die niet zomaar kunnen terugvallen op familie of vrienden en voor mensen die lang niet altijd genoeg geld hebben voor de dagelijkse maaltijd is samen eten niet vanzelfsprekend.

In Haarlem koken door het gehele jaar flink wat vrijwilligers en organisaties voor en met elkaar voor alle Haarlemmers. Samen met anderen aan gedekte tafels eten en bediend worden, is steeds weer een mooie ervaring. 

Sociaal & Culinair Haarlem 2024

  • Datum & tijd: 9 juni 2024, 13:00 uur – 16:00 uur
  • Locatie: Nieuwe Groenmarkt, Haarlem
  • Kosten: Gratis entree, diverse hapjes proeven met stempelkaart van 3 of 5 euro

Kom langs, kom proeven en maak kennis met deze kant van Haarlem. Reserveren is niet nodig, iedereen is welkom.

Sociaal & Culinair Haarlem is een samenwerking van Stem in de Stad, Buurts, de Antonius Gemeenschap en 10 andere organisaties plus vele vrijwilligers die koken met en voor alle Haarlemmers. In 2022 vond de eerste editie van Sociaal & Haarlem Culinair plaats. Wegens succes krijgt het evenement jaarlijks een vervolg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio