16.6 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Gemeente Ermelo legt Tomassen Duck-To dwangsom op

De gemeente Ermelo legt het bedrijf Tomassen-Duck To een last onder dwangsom op. Het bedrijf moet binnen zes maanden een deel van zijn bedrijfsactiviteiten aanpassen. Binnen twee weken moet het bedrijf de geluidsoverlast beëindigen, zich houden aan de werktijden en het maximum aantal vervoersbewegingen. Hiermee wordt de overlast voor de omwonenden zoveel mogelijk beperkt.

Gemeente voldoet aan uitspraak rechtbank

De gemeente Ermelo voldoet hiermee aan de uitspraak van de rechtbank. Deze uitspraak is gedaan in een beroepsprocedure tegen een intrekking van een last onder dwangsom voor het bedrijf Tomassen Duck-To. De rechtbank besloot op 31 maart 2022 dat de gemeente een nieuw besluit moest nemen. En daarbij naast de bedrijfsbelangen van Tomassen Duck-To ook moet kijken naar de belangen van de omwonenden.

Tomassen wil nieuwe vergunning

Tomassen is al geruime tijd met de gemeente Ermelo in overleg over het verkrijgen van een nieuwe vergunning voor de uitbreiding van zijn bedrijf. Dit is een complex traject dat al lang duurt. In de tussentijd ervaren omwonenden al overlast van de uitbreiding.

Rechter dwingt gemeente tot handhaven

De gemeente wilde in eerste instantie niet handhaven, vanwege dit vergunningentraject. De rechtbank vond dat de gemeente opnieuw een besluit moest nemen. En daarbij kritischer moest kijken naar de belangen van de omwonenden. Dat heeft de gemeente nu gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio