14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Mevrouw Kip-Oostenenk bereikt de leeftijd van 100 jaar

Zutphen – Afgelopen zaterdag, 10 februari, werd mevrouw Kip-Oostenenk 100 jaar. Zaterdagmiddag bezocht locoburgemeester Oege Bosch de 100 jarige in Grand Café Berkelpoort om haar te feliciteren. Met mevrouw Kip-Oostenenk telt de gemeente Zutphen zeven inwoners die 100 jaar of ouder zijn.

Hele leven actief in Zutphen

Mevrouw Kip-Oostenenk is geboren in Zutphen op 10 februari 1918. Ze woonde heel haar leven in Zutphen en heeft op diverse plekken in de stad gewoond. Hier heeft ze ook haar man, de heer J. Kip ontmoet, met wie ze op 20 mei 1942 trouwde. De heer Kip, werkzaam bij de politie en later bij de recherche, was door zijn werk een publiek figuur en een bekend gezicht voor veel inwoners. Samen kregen ze twee kinderen, een zoon en een dochter. Ook mochten ze later genieten van drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Muziek als rode draad

Muziek heeft een grote rol gespeeld in hun beider leven. De heer Kip speelde viool tot op zijn 91e en richtte operettevereniging ’s Gravenstad op. Mevrouw Kip-Oostenenk speelde vele rollen in de vereniging en zingen was haar lust en haar leven. Ze genoot van de gezamenlijke uitvoeringen. De heer Kip overleed 2004 op 91 jarige leeftijd. Tegenwoordig woont mevrouw Kip-Oostenenk in een eigen appartement met zorg in Sutfene.

Verbaast over eigen 100-ste verjaardag

Haar geest is nog bijzonder scherp, ze volgt het nieuws op de voet en weet heel goed wat er speelt. Ze leest graag en bezoekt graag muzikale activiteiten in het zorgcentrum. Het liefst haalt ze voor haar bezoek haar dozen met foto’s tevoorschijn. Vooral de foto’s van haar rollen als actrice bij de operettevereniging kijkt ze graag terug. Ze heeft geen recept voor ‘hoe word ik 100 jaar’. Sterker nog, ze kan het zich nauwelijks voorstellen, dat ze echt 100 jaar is geworden.

Oudste inwoner is 106 jaar

Zutphen telt 7 inwoners die 100 jaar of ouder zijn. Zij zijn allen vrouw. De oudste inwoonster is in januari 106 jaar geworden. De oudste man is 97 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio