20 C
De Bilt

Autozegening in Gennep voor alles wat rijden kan

Gennep – Vandaag vond in Gennep de jaarlijkse autozegening weer plaats vrachtwagens, auto’s, motoren, oldtimers, fietsen, steppen en alles wat maar rijden kan. De pastoor van de Sint Martinus of Sint Norbertus parochie verrichtte de inzegening rond 12.00 uur, na afloop van de Heilige Mis van 11.00 uur.

Autozegening

De autozegening in Gennep is inmiddels een lange traditie. Hoewel ook in andere religieuze stromingen de inzegening van voertuigen gedaan wordt, is die bij de Rooms Katholieke kerk het meest bekend. Deze zegening wordt voor katholieken uit naam van de heilige Christoffel, die als beschermheilige van reizigers wordt gezien. Het fenomeen is vermoedelijk voor het eerst in Nederland begonnen in 1926, met de toename van auto’s. Inmiddels worden niet alleen auto’s ingezegend, maar allerlei grote en kleine voertuigen, voor een behouden thuiskomst.

Inzegening wagens in Gennep 02 Wesley Weijers
Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

In Gennep werden in het centrum alle voertuigen, onder luid getoeter, door de pastoor ingezegend. Zij kregen een reisgebed en een zegengebed mee en voor allen een Christoffelpenning na de zegening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio