10 C
De Bilt

Frans Lanting eregast Future For Nature Awards 2021

Arnhem De wereldberoemde Nederlandse natuurfotograaf Frans Lanting is de eregast van de 2021 editie van het internationale natuurbehoudsevenement Future for Nature. Vrijdag 21 mei 2021 ontvangen drie jonge, veelbelovende internationale natuurbeschermers die het verschil maken voor de toekomst van de natuur de Future For Nature Awards én 50.000 euro per winnaar.

Frans Lanting wereldberoemde Nederlandse fotograaf

Frans Lanting heeft zijn carrière gewijd aan het in de schijnwerpers zetten van de natuur en haar diversiteit, pracht en ook kwetsbaarheid. Zijn werk is frequent getoond in exposities, documentaires en tijdschriften als National Geographic. Als eregast treedt hij in de voetsporen van Sir David Attenborough, Doutzen Kroes en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. 

De drie winnaars en hun winnende projecten

De Chileense Karolina Araya Sandoval (34) zet zich vol overgave in voor het beschermen van de kleinste kolibrie van Chili, de Chileense boself, en vond belangrijke nieuwe broedplaatsen. De Iraanse Mohsen Rezaie-Atagholipour (34) werkt hard om de roggen- en haaiensoorten van de Perzische Golf te beschermen, in een land met een uitdagend politiek landschap. Monica Torres (32) is een natuurbeschermster uit Guatemala waar zij de Abronia campbelli-hagedis herontdekte en werkt nu samen met lokale bevolking om nieuw bos te planten.


Neem deel aan de virtuele prijsuitreiking van 2021!

BBC-presentatrice Saba Douglas-Hamilton presenteert de prijsuitreiking van de Future For Nature Awards 2021 die dit jaar opnieuw online plaatsvindt; vrijdag 21 mei 2021 van 16.00 – 18.00 uur. Onder toeziend oog van het publiek uit binnen- en buitenland spreekt Frans Lanting de gasten toe over zijn ervaringen in de natuur en vertellen de drie winnaars over hun succesvolle natuurbehoudsprojecten. Via het platform Hopin kan iedereen zich gratis registreren om dit speciale evenement bij te wonen en ook zal de ceremonie op Facebook en YouTube live te volgen zijn. 


Stichting Future For Nature

Future For Nature ondersteunt jaarlijks drie jonge, getalenteerde natuurbeschermers met de Future For Nature Award en een bedrag van 50.000 euro per winnaar. Koninklijke Burgers’ Zoo is medeoprichter en één van de hoofdsponsoren van Stichting Future For Nature. De stichting heeft sinds 2008 al meer dan veertig succesvolle natuurbeschermers over de hele wereld een Award toegekend die met passie én resultaat werken aan hun project, waaronder de Nederlanders Wietse van der Werf, Tjalle Boorsma, Els van Lavieren en Maggie Muurmans. Op https://futurefornature.org/virtual-award-event-2021/ is alle achtergrondinformatie te vinden over het aanstaande evenement.


(Inter)nationale beroemdheden steunen het werk van Future For Nature

De Future For Nature Awards worden in 2021 voor de veertiende opeenvolgende keer uitgereikt in Burgers’ Zoo. De internationaal erkende natuurbeschermingsprijs werd in het verleden onder meer uitgereikt door iconen als Sir David Attenborough, Jane Goodall, Frans de Waal, Redmond O’Hanlon en Doutzen Kroes. Tijdens de tiende editie was Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander eregast. De wereldberoemde Nederlandse fotograaf Frans Lanting is bij deze editie van 2021 de eregast van Future For Nature.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio