13.9 C
De Bilt

Hortus Civitatis werkt aan ‘Museum Blauw’ van het Romeins erfgoed in Nijmegen

Beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen met zijn werkgroep ‘Hortus Civitatis’ (tuin van de stad) heeft onlangs inheemse Romeinse korenbloemzaden langs een mooie wandelroute in Nijmegen ingezaaid. 

Hortus Civitatis gaat zaaien

Het inzaaien van Romeinse bloemzaden in stadspark ‘Groene perron’ in Nijmegen-Oost was de start, waardoor er in het voorjaar 2024 een geurige, bloemrijke route door Oost ontstaat, die richting campus van de Radboud Universiteit verder gaat. Er zijn op de campus ook enkele bloemrijke bermen uitgezocht om ze van deze bijzondere zaden te voorzien. Hortus Civitatis werkt in dit kunstproject samen met de gemeente Nijmegen aan de groene corridor/hartje Nijmegen.

100 jaar Radboud Universiteit 2023

Winnaar van de Nobelprijs voor Economie Elinor Ostrom eert de Radboud Universiteit door een gebouw naar haar te vernoemen. Zij zag Nederland als een goed voorbeeld van haar theorieën over geslaagde ecosystemen en zelfbeheer. Met de groene bermen bij het Elinor Ostrom-gebouw is het kunstproject ‘Romeins geurend Goud’ ten uitvoer gebracht. Hortus Civitatis wil de publieke domein van de groene ruimte rond Nijmegen vergroten en die op deze bijzondere wijze invullen.

De werkgroep ziet raakvlakken met de theorie van Elinor Ostrom in het met planten en bloemen verder helpen, vergroten en ontwikkelen van de publieke ruimte. Ze zijn daarom zeer benieuwd hoe de geurige wandelroute er door deze verrijking het volgend voorjaar uit gaat zien.

Het project is mede mogelijk gemaakt door Peter de Groot Biodivers zaden, de gemeente Nijmegen ‘Groene corridor’ en Hartje Nijmegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio