8.6 C
De Bilt

Plantsoenen groeien hard!

Heumen – We krijgen nog steeds veel meldingen over de zeer groeizame plantsoenen en grasvelden in onze gemeente. Het voorjaar was nat en daardoor groeit alles hard. Ook in omliggende gemeentes is dat aan de orde. Voor de natuur is dat heel mooi, maar omdat we 3 jaar op rij een droog voorjaar hadden, is het verschil groot en is het op sommige plekken niet goed bij te houden. Bovendien is er minder budget voor het verwijderen van onkruid op verhardingen en onderhoud aan randen.

Plantsoenen

Als gemeente zien wij ook dat de heggen, die 3 weken geleden geknipt zijn alweer 10 centimeter zijn gegroeid maar we kunnen pas in september voor de tweede keer knippen. Het bloemrijke gras is op de meeste plekken gemaaid, maar stond behoorlijk hoog; een groot verschil met vorig jaar, toen dat net was ingezaaid en nauwelijks was opgekomen door de droogte. We hebben ook op meer plekken bloemrijk gras laten groeien, waar vorig jaar nog gazon was. Het onkruid in de plantsoenen en op verhardingen groeit flink en is nauwelijks bij te houden. Helaas gaan we ook door de bezuinigingen het gras rondom obstakels, zoals bankjes, paaltjes en speelvoorzieningen niet maaien.

Onveilige situaties

Mocht er een verkeersonveilige situatie ontstaan, dan pakken we dit zo snel mogelijk op. Bijvoorbeeld door de snel gegroeide struiken die over de paden hangen of omdat het zicht in een straat minder goed is door de heggen. Mocht u een andere gevaarlijke situatie zien? Geef dit dan door via: www.verbeterdebuurt.nl of via de app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio