13.9 C
De Bilt

Ontdek tijdens de Insectensafari van Staatsbosbeheer hoe bijzonder insecten zijn

Ben jij ook gefascineerd door insecten en wil je je een echte ontdekker in de jungle  wanen? Meld je dan aan voor de insectensafari op zaterdag 29 juni. Insecten zijn geweldig, maar niet iedereen is hiervan overtuigd. Maar al te vaak eindigen ze onder een vliegenmepper of gevangen in een glas op het terras.

draOntdek samen met de gids van Staatsbosbeheer de insectenwereld op het terrein rondom het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Gewapend met een loeppotje en een zoekkaart ga je op zoek naar kriebelige kruipers en zweefvliegen die lijken op een helikopter. Al doende leer je meer over de waarde van insecten. Wist je dat er echte opruimers onder de insecten zijn? Ze ruimen natuurlijk niet je kamertje op, maar wel allerlei materiaal uit de natuur.

Insectensafari

Voor een Insectensafari hoef je dus echt niet naar Afrika. Er bevindt zich een wereld onder je voeten die vrijwel onzichtbaar blijft, tot je je blik naar beneden richt. Insecten zijn overal. Staatsbosbeheer wil met deze educatieve activiteit laten zien hoe bijzonder en belangrijk insecten zijn. Zonder insecten is er geen voedsel voor veel vogelsoorten, maar ook vleermuizen en egels zijn afhankelijk van insecten in hun dieet.

Thuis kun je insecten ook een handje helpen door minder vaak gras te maaien, geen gif te gebruiken en te kiezen voor bloeiende inheemse planten. En misschien kan er wel een tegel uit je tuin, om een minibloementuintje te maken. Ook kun je een insectenhotel ophangen, voor wilde bijen.

Dan kun je straks thuis ook op tuinsafari!

  • Datum: 29 juni 2024
  • Tijd: 13.30 – 15.00 uur
  • Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
  •  Kosten: € 7,50 (kind t/m 12 jaar  € 5,00)
  • Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/insectenDFW

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio