Open dag archeologische opgravingen Smachtenburg Harskamp

Ede – Op zaterdag 7 oktober presenteren onderzoeksbureau Archol en de gemeente Ede tussen 11.00 en 15.00 uur de resultaten van de opgravingen in Smachtenburg. De opgravingen zijn op maandag 4 september van start gegaan. De open dag stond in eerste instantie gepland op zaterdag 14 oktober, maar vanwege de spoedige werkzaamheden is het een week eerder gepland.

Opnieuw bijzondere vondsten

In 2014 en 2015 zijn al eerder opgravingen gedaan in het oostelijke deel van Smachtenburg. Toen is een compleet boerenerf opgegraven met sporen van een grote boerderij, drie grote schuren en drie waterputten.

In de afgelopen weken is gebleken dat er wederom bijzondere schatten uit het verleden in de grond van de toekomstige nieuwbouwwijk verborgen zitten. Zo zijn de resten van verschillende gebouwen en houten waterputten opgegraven uit de middeleeuwen en de eeuwen daarna. Bijzonder zijn de resten van een rond gebouw wat mogelijk een molen is geweest waarin graan werd gemalen. Alles bij elkaar vertellen de vondsten een belangrijk deel van de vroege geschiedenis van Harskamp.

Open dag

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 7 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur aan de Smachtenburgerweg in Harskamp. Wilt u tussentijds op de hoogte blijven? Op de website van Archol (www.archol.nl) zijn de nieuwste resultaten van de opgraving dagelijks te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio