Wageningen eert Gerard Slotboom met straatnaam

Wageningen – Burgemeester Van Rumund van Wageningen onthulde vanmiddag samen met twee familieleden het nieuwe straatnaambord ‘De Gerard Slotboomkade’ aan de zuidkant van de Wageningse haven. Hiermee eert de Wageningse samenleving een van zijn bijzondere inwoners. De burgemeester en Rita van Liere, voormalig inwoonster, hielden ieder een toespraak. De Waogeningse Blaoge zongen bij de onthulling hun nummer ‘Stadse Helden’ over bekende lokale Wageningse helden. In het lied wordt een suggestie gedaan om Gerard een eigen straatnaam te geven. Vanaf vandaag dus een feit.

Feestelijke onthulling

Ruim 60 aanwezigen woonden de feestelijke onthulling bij. Vanaf passagiersschip M.S. Bacchus liep Sampa Soekhran trommelend voor de aanwezigen uit naar de plek van de onthulling. Burgemeester Van Rumund hield een korte toespraak waarin hij zei; ‘Gerard was de vriendelijkste mens met een verstandelijke beperking die Wageningen had. Hij was echt een bekende Wageninger. Altijd vrolijk en zeer geliefd bij jong en oud. Iedereen hield van hem. Gerard en zijn trommel waren onafscheidelijk. Al trommelend voor de Harmonie uit, maar ook bij andere evenementen was Gerard altijd paraat. Kortom een prachtig mens die een eigen straatnaam verdient’.

Rita Van Liere, voormalig inwoonster van Wageningen, vertelde haar persoonlijke herinneringen aan Gerard. Zij was één van de initiatiefnemers voor een eigen straatnaam voor Gerard.

Nees en Henk Slotboom, twee neven die ook deel uitmaakten van het gezin waarin Gerard opgroeide, onthulden samen met de burgemeester het straatnaambord van de Gerard Slotboomkade. Na de onthulling haalden de aanwezigen veel herinneringen op aan ‘de kleine man met de trommel’.

Toewijzen straatnaambord

Straatnamen (namen van openbare ruimten) worden vastgesteld door B&W. Een ad hoc commissie waarin onder meer vertegenwoordigers van gemeente, archief en hulpdiensten, adviseert het College. Personen worden in de regel pas vernoemd als zij minstens 10 jaar overleden zijn en een “onbesproken verleden” hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img