6.9 C
De Bilt

Kinderen aan de slag met ‘smoothies’ tijdens Verspillingsvrije Week

Meierijstad – Smoothies maken van restjes groenten en fruit. Dat is de opdracht die kinderen van groep 7 en 8 van basisschool De Sprongh in Olland op woensdag 8 september krijgen. In het kader van de Verspillingsvrije week komt wethouder Jan Goijaarts proeven welke smoothie het lekkerste is. En hij brengt een leuke prijs mee voor kinderen die de lekkerste smoothie hebben gemaakt.

Gastles smoothies maken

Voordat de kinderen aan de slag gaan met de smoothies, krijgen zij de gastles ‘Food Rescue’. Daarin leren zij hoe ze voedselverspilling kunnen voorkomen. En welke duurzame doelen (Sustainable Development Goals) zij daarmee dienen. Ook leren de kinderen hoe ze groente en fruit het beste het langste kunnen bewaren. Vervolgens gaan zij zelf aan de slag met het maken van smoothies van restjes groenten en fruit. Een jury met daarin wethouder Jan Goijaarts beoordeelt welke kinderen de beste smoothie hebben gemaakt.

Theater

Ook in de eerste vier groepen van basisschool De Sprongh gaan kinderen aan de slag met het thema #Verspillingsvrij. Zij krijgen een theatervoorstelling te zien met ‘Food Professor Kavel’. Het verhaal gaat over een verstrooide Food Professor die zijn receptenboek en de ingrediënten vergeet. Daardoor kan hij zijn beroemde recept niet koken voor de kinderen. Zijn assistente haalt hem over om van ‘kliekjes’ groenten en fruit de lekkerste smoothies te maken. Een jury van 3 kinderen beoordeelt de smoothies.

Verspillingsvrij

De gemeente Meierijstad heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Daarom ondersteunt de gemeente gastlessen op scholen over dit onderwerp. Het voorkomen van voedselverspilling is een onderdeel van de gastlessen en krijgt tijdens de Verspillingsvrije week extra aandacht. De gastlessen worden in opdracht van de gemeente verzorgd door ervaren gastdocenten van Facet.

Meer weten over de verspillingsvrije week? Kijk op www.samentegenvoedselverspilling.nl Scholen die in 2021 mee willen doen aan de gastlessen, kunnen zich aanmelden via duurzaam@facetadvies.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio